'Vlo en Stiekel' door Pieter Koolwijk & Linde Faas / Lemniscaat (8+)

Gepubliceerd op 1 januari 2019 om 17:27

Omdat Floris niet zo groot is van gestalte, wordt hij heel erg gepest door Arjan en zijn handlangers en krijgt hij de bijnaam: 'Vlo'
Dan komt er een nieuw meisje in de klas, dat nog kleiner is dan Floris.  Ze heeft felrood haar en een rare naam, die ze zelf gekozen heeft: 'Stiekel'. 


Stiekel trekt zich in tegenstelling tot Floris niets aan van Arjan en de anderen.  Ze doet gekke dingen, draagt opvallend buitengewone kleren en heeft een rijke fantasie. Zo meent ze dat haar vader(die nog kleiner is dan zij) een tuinkabouter is. Floris en Stiekel raken bevriend en ontdekken samen een groot geheim dat Arjan erg graag wil beschermen. Zo komen Floris en Stiekel in een geheimzinnig en gevaarlijk avontuur terecht. 

Dit boek gaat over pesten, over een bijzonder vriendschap tussen een onzekere jongen en een zelfverzekerd meisje, het gaat over pijn en humor te gelijk, het gaat over voodoo, over hoe belangrijk het is om vooral jezelf te blijven en over hoe een groot stuk van je geluk wordt bepaald door de vrienden die je kiest. Maar dit boek geeft je ook een tool mee van hoe je het best met pesten kan omgaan! 

Super vlot boek. Meesterlijk geschreven door Pieter Koolwijk en prachtig geïllustreerd door Linde Faas. Met heerlijk grappige en spannende scènes waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten.  Vooral de scène met de teennagel zorgde voor heel wat commotie bij het voorlezen in de klas. 

Ideaal voorleesboek voor kinderen vanaf 8 jaar. Een echte aanrader!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.