'Pingwing' / Rick Meijer / Jade van der Zalm / Ploegsma ( 3+)

🐧 Pingwing vindt de Zuidpool veel te saai en te koud. Dus wanneer hij een vliegtuig ziet overvliegen, besluit hij het er op te wagen en te reizen naar een plek zonder ijs. Hij belooft zijn ouders om hen zeker op de hoogte te houden zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken. Pingwing vertrekt en houdt woord door elke dag met zijn ouders te videobellen.Maar is Pingwing wel altijd even eerlijk? En wat als hij na een tijd stiekem terug naar thuis verlangt?🌞 Rick Meijer brengt met ‘Pingwing’ een lief, grappig en hartverwarmend verhaal over reizen, heimwee, familie, verlangens en over thuiskomen. Met mooie kleurrijke illustraties van Jade van der Zalm.💕 Een plezierig prentenboek voor kleine avonturiers waarin heel wat te ontdekken valt. Kijk maar eens goed.😉

Lees meer »

'Olle de regenworm' / Rosa Vitalie / Volt

Heb jij je al eens afgevraagd hoe het leven ondergronds er moet uitzien? En wat regenwormen daar allemaal uitvoeren. Of vind jij een regenworm maar een vreemd kriebeldier? Dan moet je dit zoekboek over ‘Olle de regenworm’ zeker in huis halen.🍃 Een prachtig kartonboek met kleurrijke illustraties van Rosa Vitalie telkens voorzien van een korte tekst en tal van stripwolkjes om zelf te lezen.Een heel leuk prentenboek om een lange tijd bij te houden. Als kleuter kan je op zoek gaan naar de familie van Olle de regenworm en kan je praten over wat je ziet op de prenten. En als jonge lezer ontdek je wat die regenwormen allemaal te vertellen hebben.Dit boek is werkelijk een plezier voor het oog en zal regelmatig uit de kast gehaald worden aangezien er altijd wel iets nieuws te ontdekken valt.💕 ‘Olle de regenworm’ is een geweldig zoekboek waarin heel wat te kijken en lezen valt. Zo kom je op een speelse manier alles te weten over het leven van de regenworm. Voor de allerkleinste en jonge lezers.

Lees meer »

'Als een boom' / Maria Gianferrari / Felicita Sala / L.S. ( 4+ / zelfstandig 6+)

‘Als een boom’ laat zien dat mensen en bomen best heel wat gemeen hebben. We zijn ongeveer hetzelfde gebouwd: onze ruggengraat is wat de stam is voor een boom, onze huid de schors en ons hart het kernhout. We hebben beiden lucht en zon nodig. En net als mensen, praten bomen met elkaar. Ze zijn samen sterker dan alleen. Net als jij en ik. Maar we kunnen ook heel wat leren van een boom door ons net zo op(en) te stellen als een boom in het bos, door elkaar te beschermen en met elkaar te delen, hoe heerlijk is dat!

Lees meer »

Mol bouwt een raket en andere avonturen / Marieke van Hooff / Henk Van der Gugten (3+)

Kennen jullie Mol al? Die beleeft heel wat leuke avonturen! Zo bouwt hij een raket, gaat hij op zoek naar zijn talent, helpt zijn vrienden, gaat op vakantie en viert natuurlijk ook bijzondere feesten! Marieke van Hooff schreef de avonturen op rijm en zorgde steeds voor een leuk einde met een mooi inzicht. Bijzonder leuk ook omwille van de kleurrijke illustraties van Henk Van Der Gugten waar je helemaal vrolijk van wordt.💕 Heerlijk om uit voor te lezen en samen met een kleine mol op avontuur te trekken. Met deze prentenboeken haal je gegarandeerd het zonnetje in huis.

Lees meer »

Misschien / Chris Haughton / Gottmer (3+)

Wat als mama zegt dat je mooi op je veilige plek moet blijven want dat er tijgers in de buurt zijn. Wat als je zo’n zin hebt in lekkere mango’s.... Misschien... is het dan zo erg niet om gewoon een kijkje te nemen.Chris Haughton weet steeds op meesterlijk wijze een hilarisch spannend verhaal te brengen. Met weinig woorden en prachtige illustraties.Een heerlijk ondeugend prentenboek voor jong en oud!

Lees meer »

'Tess Rex' /Michelle Robinson / Deborah Allwright / Fontaine (3+)

Ed wil niet dat zijn zusje met zijn speelgoed speelt. Zeker niet met zijn dino's want die zijn voor jongens! Maar Tess denkt daar anders over en laat haar broer de grote zus van zijn T-Rex zien: de Tess Rex! Zal Tess haar broer kunnen overtuigen dat dino's ook voor meisjes zijn? Of blijven dino's voor meisjes verboden terrein?

Lees meer »

'Pettson en Findus bouwen een auto / Sven Nordqvist / Davidsfonds Infodok (2+)

 Opa Pettson en Findus gaan vandaag een houten trapauto bouwen. Findus maakt Pettson daarom heel vroeg wakker en na een stevig ontbijt gaan ze aan de slag. Ze willen vandaag samen een houten trapauto maken. Het verhaaltje is eenvoudig en kort gehouden.'Pettson en Findus bouwen een auto' is een actief prentenboek voor de allerkleinsten gemaakt van stevig karton en kan dan ook wel tegen een stootje.

Lees meer »

'Casper!' / Zanni Louise / Philip Bunting / Condor (3+)

Casper is een kleine eigenwijze pinguïn. Mama wil dat Casper met haar meegaat . Maar dat wil hij helemaal niet. Mama is heel serieus en telt tot 3... Maar Casper komt niet. Mama heeft hier geen zin in en gaat weg in de hoop dat Casper met haar mee gaat. Maar dan draait ze zich om en... Casper is er niet meer.

Lees meer »

'Wolfie' / Andy Harkness / Condor (3+)

Het is volle maan. Wolfie heeft honger! Grommend gaat hij op zoek naar konijnen in het bos. Hij klimt in bomen, sluipt door het moeras, springt over een ravijn... Hij snuift, kwijlt gromt en snauwt. Waar kunnen die konijnen toch zijn?

Lees meer »

'Mijn schaduw is roze' / Scott Stuart / Pelckmans (4+)

Wat als iedereen een blauwe schaduw heeft en die van jou is roze? Dat valt op. Wat als je een jongen bent en jouw schaduw houdt van alles wat met prinsessen, elfen, pony’s en jurken te maken heeft? Wat als je met die schaduw voor de eerste keer naar school moet? Wat gaat iedereen van je denken?Scott Stuart droeg dit boek op aan z’n zoontje Colin die zich het liefst als Elsa van Frozen kleedde. Waarom zouden meisjes dat mogen en jongens niet?Een prachtig prentenboek over gender-identiteit, (zelf)aanvaarding, diversiteit, gelijkheid en onvoorwaardelijke liefde.

Lees meer »