'De hond die alles verslond' / Sandra Dieckman / Christofoor (3+)

🎻 ‘De hond die alles verslond’Alle dieren in het dal leven vredig samen. Maar dan komt... de hond. Hij verslindt alles wat hij tegenkomt en niemand kan hem stoppen! In een wereld die donkerder en donkerder wordt ontdekken de dieren wat hun leven zo licht en vrolijk maakte.🌞 Een prachtig en hoopvol verhaal over de kracht van vriendschap en verbondenheid in donkere tijden.Prachtig kleurrijk geïllustreerd door Sandra Dieckmann en mooi uitgegeven met linnen rug. Vertaald door Bette Westera.

Lees meer »

'Het verhaal van donker' / Marit Kok / CONDOR (2+)

🌝 ’Het verhaal van donker’Donker is bang voor de nacht. Tot er een mooi lampenlicht verschijnt, besluit hij zich over zijn angst heen te zetten en het te volgen. Langs ritselende bossen, glinsterende grotten en een vlammende vuurtoren. Zo ontdekt Donker hoe schoon de nacht is!💡 Een lief en hartverwarmend verhaal op rijm geschreven. Met bijzondere illustraties gemaakt met materiaal zoals klei, schuim en natuurlijk materiaal. Marit Kok brengt een betoverend prentenboek waar je niet snel op uitgekeken geraakt.♥️ Super sfeervol prentenboek voor 4+. Maar ook leuk om met oudere kinderen aan de slag te gaan om een verhaal op te bouwen aan de hand van kleifiguurtjes met achtergronden en decor van tastbaar materiaal en dit vervolgens te fotograferen.Een aanrader!

Lees meer »

'Van Arthur voor Zeb' / Vincent X. Kirsch / L.S. (4+)

❤️‍🔥 In 'Van Arthur is voor Zeb' weet heel de klas dat Arthur op Zeb is en Zeb op Arthur. Maar ze durven het elkaar niet hardop te zeggen. Arthur probeert Zeb een brief te schrijven om hem te vertellen hoe hij zich voelt. Maar de woorden klinken nooit goed genoeg. Dus Arthur verstopt de briefjes. Maar wat als deze liefdesbriefjes gevonden worden door iemand anders?Zal het Arthur lukken om Zeb zijn liefde te verklaren? Zal Zeb zijn liefde beantwoorden?💌 Vincent X. Kirsch brengt een lieflijk verhaal over de ontluikende verliefdheid tussen twee dikke vriendjes. Heerlijk in beeld gebracht in kleurrijke sprekende illustraties. Met een eenvoudige en subtiele tekst. Wat het boek ook geschikt maakt voor jonge lezers. Vertaald door Pim Lammers.❤️‍🔥 Hartverwarmend prentenboek voor jonge kinderen vanaf 4+. Zelfstandig lezen vanaf 7+

Lees meer »

'Granaatappelmeisje' / Hadi Mohammadi / Neda Rastinmehr / Querido (3+)

👵 De oma van het ‘Granaatappel meisje’ vertrok in de herfst zonder wandelstok. Maar hoe kan dat?🍃 Hadi Mohammadi brengt een teder en subtiel verhaal over een meisje dat op zoek gaat naar haar oma nadat deze overleden is en hoe ze haar oma op een heel bijzondere manier terugvindt. Met sfeervolle illustraties van Neda Rastinmehr.💕 Een troostend en sfeervol prentenboek over het omgaan met verlies.

Lees meer »

'Jij en de Dood' / Elisabeth Helland Larsen / Marine Scheider / Lannoo (4+)

🌺 In ‘Jij en de Dood’ is de Dood aan het woord.🦋 Elisabeth Helland Larsen brengt een hartverwarmend verhaal over de Dood als een deel van het leven en dus ook een deel van ons allemaal. Met prachtige illustraties van Marine Schneider.💕 Een troostend verhaal voor wie angst heeft voor de Dood of voor wie zich afvraagt waarom het leven eindigt. Puur en ontwapend schoon prentenboek.

Lees meer »

'Seppo het verlegen spookje' / Flavia Z. Drago / Fontaine (4+)

👻 ‘Seppo het verlegen spookje ’ houdt van de dingen waar normale paranormale wezens van houden, hij houdt van vioolspelen en hij houdt ook van het mooiste en liefste monster van de stad. Maar er is één probleem… niemand ziet Seppo het spookje staan. Wat hij ook doet… En Seppo wil zo graag een vriend.Hij besluit om iets te ondernemen waardoor de anderen hem wel zullen zien staan.🎻 Flavio Z. Drago schreef een hartverwarmend verhaal over vriendschap, jezelf durven zijn en soms de sprong in het diepe te maken. Met prachtige illustraties en mooie opmaak!💕 Een heerlijk prentenboek om uit voor te lezen maar zeker ook plezierig voor jonge lezers.

Lees meer »

'Hop op zwemles' / Esther van den Berg / Clavis (3+)

🐸 Alle donderkopjes in de sloot zijn veranderd in kikkertjes, dus vindt mama het tijd voor hun zwemles. Alleen Hop heeft nog een staartje en is nog net geen kikker. Drijven, rugslag, watertrappelen… Hop doet zijn best maar doet alle oefeningen net een beetje anders. En dan moet hij van het hoge springen… Zal het Hop lukken om te springen? Zal hij net als zijn zusjes en broertjes zijn zwemdiploma behalen?🤩 Wauw wat een prachtig prentenboek levert Esther van den Berg. Gewoon heerlijk hoe ze aan de hand van een vermakelijk verhaal en prachtige kleurrijke illustraties de eerste zwemles voor jonge kinderen bespreekbaar maakt en op een plezierig spannende manier laat zien dat je best jezelf kan zijn. Want wie weet waag je zonder het te beseffen wel een heldhaftige sprong in het diepe.💕 Werkelijk een parel van een prentenboek. Plezierig spannend! Een aanrader voor beginnende zwemmertjes!

Lees meer »

'De dag dat jij begint' / Jaqueline Woodson / Rafael López / BaeckensBooks (3+)

🏫 De start van een schooljaar is best spannend. Allemaal nieuwe gezichten en niemand die op jou lijkt. Het is niet eenvoudig je plekt te vinden in een nieuwe omgeving waar je niemand kent.Maar misschien lukt het wel, als je dapper genoeg bent om iets over jezelf te vertellen.🌺 Een heel herkenbaar prentenboek van Jacqueline Woodson voor jonge kinderen en ook wel oudere. Een hart onder de riem voor de eerste schoolweken. Maar ook een dankbaar prentenboek voor het creëren van een veilig nest. Waar iedereen zich durft te tonen aan de ander en zich kan verbinden. Met warme kleurrijke illustraties van Rafael López.💕 De dag dat jij begint is een hartverwarmend prentenboek. Ideaal om voor te lezen bij de start van een nieuw schooljaar.

Lees meer »

'Pingwing' / Rick Meijer / Jade van der Zalm / Ploegsma ( 3+)

🐧 Pingwing vindt de Zuidpool veel te saai en te koud. Dus wanneer hij een vliegtuig ziet overvliegen, besluit hij het er op te wagen en te reizen naar een plek zonder ijs. Hij belooft zijn ouders om hen zeker op de hoogte te houden zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken. Pingwing vertrekt en houdt woord door elke dag met zijn ouders te videobellen.Maar is Pingwing wel altijd even eerlijk? En wat als hij na een tijd stiekem terug naar thuis verlangt?🌞 Rick Meijer brengt met ‘Pingwing’ een lief, grappig en hartverwarmend verhaal over reizen, heimwee, familie, verlangens en over thuiskomen. Met mooie kleurrijke illustraties van Jade van der Zalm.💕 Een plezierig prentenboek voor kleine avonturiers waarin heel wat te ontdekken valt. Kijk maar eens goed.😉

Lees meer »

'Olle de regenworm' (3+) / Rosa Vitalie / Volt

Heb jij je al eens afgevraagd hoe het leven ondergronds er moet uitzien? En wat regenwormen daar allemaal uitvoeren. Of vind jij een regenworm maar een vreemd kriebeldier? Dan moet je dit zoekboek over ‘Olle de regenworm’ zeker in huis halen.🍃 Een prachtig kartonboek met kleurrijke illustraties van Rosa Vitalie telkens voorzien van een korte tekst en tal van stripwolkjes om zelf te lezen.Een heel leuk prentenboek om een lange tijd bij te houden. Als kleuter kan je op zoek gaan naar de familie van Olle de regenworm en kan je praten over wat je ziet op de prenten. En als jonge lezer ontdek je wat die regenwormen allemaal te vertellen hebben.Dit boek is werkelijk een plezier voor het oog en zal regelmatig uit de kast gehaald worden aangezien er altijd wel iets nieuws te ontdekken valt.💕 ‘Olle de regenworm’ is een geweldig zoekboek waarin heel wat te kijken en lezen valt. Zo kom je op een speelse manier alles te weten over het leven van de regenworm. Voor de allerkleinste en jonge lezers.

Lees meer »

'Als een boom' / Maria Gianferrari / Felicita Sala / L.S. ( 4+ / zelfstandig 6+)

‘Als een boom’ laat zien dat mensen en bomen best heel wat gemeen hebben. We zijn ongeveer hetzelfde gebouwd: onze ruggengraat is wat de stam is voor een boom, onze huid de schors en ons hart het kernhout. We hebben beiden lucht en zon nodig. En net als mensen, praten bomen met elkaar. Ze zijn samen sterker dan alleen. Net als jij en ik. Maar we kunnen ook heel wat leren van een boom door ons net zo op(en) te stellen als een boom in het bos, door elkaar te beschermen en met elkaar te delen, hoe heerlijk is dat!

Lees meer »

Mol bouwt een raket en andere avonturen / Marieke van Hooff / Henk Van der Gugten (3+)

Kennen jullie Mol al? Die beleeft heel wat leuke avonturen! Zo bouwt hij een raket, gaat hij op zoek naar zijn talent, helpt zijn vrienden, gaat op vakantie en viert natuurlijk ook bijzondere feesten! Marieke van Hooff schreef de avonturen op rijm en zorgde steeds voor een leuk einde met een mooi inzicht. Bijzonder leuk ook omwille van de kleurrijke illustraties van Henk Van Der Gugten waar je helemaal vrolijk van wordt.💕 Heerlijk om uit voor te lezen en samen met een kleine mol op avontuur te trekken. Met deze prentenboeken haal je gegarandeerd het zonnetje in huis.

Lees meer »

Misschien / Chris Haughton / Gottmer (2+)

Wat als mama zegt dat je mooi op je veilige plek moet blijven want dat er tijgers in de buurt zijn. Wat als je zo’n zin hebt in lekkere mango’s.... Misschien... is het dan zo erg niet om gewoon een kijkje te nemen.Chris Haughton weet steeds op meesterlijk wijze een hilarisch spannend verhaal te brengen. Met weinig woorden en prachtige illustraties.Een heerlijk ondeugend prentenboek voor jong en oud!

Lees meer »

'Tess Rex' /Michelle Robinson / Deborah Allwright / Fontaine (3+)

Ed wil niet dat zijn zusje met zijn speelgoed speelt. Zeker niet met zijn dino's want die zijn voor jongens! Maar Tess denkt daar anders over en laat haar broer de grote zus van zijn T-Rex zien: de Tess Rex! Zal Tess haar broer kunnen overtuigen dat dino's ook voor meisjes zijn? Of blijven dino's voor meisjes verboden terrein?

Lees meer »

'Pettson en Findus bouwen een auto / Sven Nordqvist / Davidsfonds Infodok (2+)

 Opa Pettson en Findus gaan vandaag een houten trapauto bouwen. Findus maakt Pettson daarom heel vroeg wakker en na een stevig ontbijt gaan ze aan de slag. Ze willen vandaag samen een houten trapauto maken. Het verhaaltje is eenvoudig en kort gehouden.'Pettson en Findus bouwen een auto' is een actief prentenboek voor de allerkleinsten gemaakt van stevig karton en kan dan ook wel tegen een stootje.

Lees meer »