'Dievenschool' / Dirk Nielandt / Zwijsen (7+)

Gepubliceerd op 31 oktober 2019 om 00:00

Rolf komt uit een grote dievenfamilie. Zijn vader wil ook dat Rolf een dief wordt. Maar wanneer Rolfs vader uitgenodigd wordt in de klas om over zijn beroep te vertellen, stelt hij zichzelf voor als geheim agent. Want ook een dief geeft nooit z'n ware identiteit vrij.  Rolf vindt het verhaal van zijn vader niet alleen leuk, hij weet nu ook wat hij later worden wil: geheim agent. Dit kan voor Rolfs vader echt niet door de beugel. Omdat hij niet wil dat zijn zoon het slechte pad opgaat, stuurt hij Rolf naar de Dievenschool: Steelburg.  Zal het Rolf lukken om een meesterdief te worden? 

 

'De Dievenschool' is een aanrader voor jonge lezers 7-9 (Avi M4) die houden van spanning en avontuur. Het is het eerste boek uit een serie van vier boeken.

Dit boek geschreven door Dirk Nielandt werd reeds in 2008 uitgegeven en is omwille van het grote succes opnieuw uitgegeven met levendige illustraties van Job van Gelder.

Ideaal boekje om voor te stellen in de eerste graad binnen het thema 'Beroepen'.

Het tweede boekje, dat in 2010 BEKROOND werd als beste boek (6-8 jaar) door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen, verschijnt in het voorjaar 2020.

 

Te verkrijgen bij de boekhandel in de buurt of te online te bestellen en in te kijken:

https://www.zwijsen.nl/kinderboeken/dievenschool-9789048736737

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.