'Mijn vader woont in het tuinhuis' / Jacques Vriens / Van Holkema & Warendorf (10+)

Gepubliceerd op 1 september 2021 om 19:23

Lara en Joeri zijn een tweeling. Tijdens een zondags toetje wil pap iets met hen bespreken. Mam probeert het gesprek nog af te wenden maar dan vallen de woorden: 'We gaan scheiden'.  Joeri is razend terwijl Lara  zich vooral zorgen maakt over wat de andere kinderen gaan denken en probeert het vooral te begrijpen.

Worden ze nu net zoals alle ander kinderen met gescheiden ouders in de klas? Bij wie gaan ze wonen? Wie krijgt de poes? Wat met hun verjaardag? 

Wanneer hun vader op de koop toe naar B&B Het tuinhuis verhuist,  voelt thuis  niet meer als thuis.

Afwisselend delen de kinderen hun ervaring en gevoelens met de lezer. Ze hebben beide duidelijk hun eigen stem hierover.

Wanneer de echtscheiding dreigt te monden in een vechtscheiding, heeft de tweeling er schoon genoeg van dat alles zomaar boven hun hoofd geregeld en uitgevoerd wordt.

 

Jacques Vriens is zelf een kind van gescheiden ouders. Hij beschrijft heel herkenbaar en rakend hoeveel impact een scheiding op kinderen heeft. Voor dit verhaal voerde hij gesprekken met kinderen, ouders, mediators en advocaten. 

'Mijn vader woont in het tuinhuis' laat inzien hoe belangrijk het is dat kinderen kunnen en durven op te komen voor zichzelf. In het boek verwijst Jacques Vriens ook naar de Nederlandse website van Villa Pinedo: https://www.youtube.com/watch?v=IqErSFY1Ot4

 

Een waardevol en bijzonder boek voor jong (10+) en oud. 

 

Bij het boek werd voor de bovenbouw (4de/5de/6de leerjaar) volgende lesfiches voorzien: https://unieboekhetspectrum.wetransfer.com/downloads/954d54b23b74e734fc2f987420c6fe7220201006094636/84bffe

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.