'Zing zing zing de wereld rond' / Marieke van Ditshuizen / Jef Aerts / Querido (5+ samen / zelf lezen 7+)

Gepubliceerd op 1 september 2021 om 19:12

Met dit betoverende boek reis je al deinend op het ritme van de muziek, al zingend de wereld rond. Van Suriname, langs Nieuw-Zeeland, Brazilië, Turkije, Zweden, Marokko, Canada, Ghana, India tot in Nederland. Steeds valt er ook iets leuks te beleven: een zingende kaaivrouw i.p.v. een kaaiman, een stier die in een boekenwinkel woont, een vrouwtje dat lampionnen vangt, en nog veel meer leuke verhalen om te ontdekken. 

 

Marieke van Ditshuizen verzamelde, samen met Aslan Muziekcentrum, elf eenvoudige  mooie liedjes uit alle delen van de wereld en bundelde dezein dit prachtig sfeervol geïllustreerd prentenboek! Met bij elk lied een speels en fantasierijk verhaal van Jef Aerts, die zich door de muziek en illustraties liet inspireren. De bekoorlijk ingezongen liedjes kan je aan de hand van een QR code beluisteren en uit volle borst meezingen met ook telkens de instrumentale versie.  Alsook vind je achterin het boek de echte betekenis en achtergrond van de liederen.

 

Een heerlijk en leerrijk boek om uit voor te lezen voor 5+ en om zelf te lezen vanaf 8+. Maar vooral om samen, jong en oud, de wereld rond te zingen! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.