'Stella en de zeemeeuw' / Georgina Stevens / Issy Burton / Baeckens Books (4+)

Gepubliceerd op 1 september 2021 om 18:09

‘Stella en de zeemeeuw - je bent nooit te klein om een groot verschil te maken’ is een ontroerend verhaal over Stella die vriendschap sluit met een kleine zeemeeuw. Op een dag wordt de zeemeeuw ziek. Stella en haar oma Maggie brengen de kleine zeemeeuw naar de dierenarts, die jammer genoeg vaststelt dat de zeemeeuw ziek is van al het plastic op het strand.

Dat maakt Stella droevig. Ze besluit om samen, met de hulp van haar oma, actie te ondernemen om het strand schoon te maken en om de plasticberg te verminderen.

‘Stella en de zeemeeuw’ is een bijzonder hoopvol verhaal geschreven door milieuactiviste Georgina Stevens, warm en kleurrijk geïllustreerd door Izzy Burton. Met achteraan het boek meer info over de feiten achter het verhaal alsook enkele voorbeelden van jonge helden.

 

‘Stella en de zeemeeuw’ is een warmhartig en inspirerend voorleesboek voor 4+ en om zelf te lezen voor kinderen van 7 jaar.


Het boek laat jonge kinderen zien hoe sterk we zijn als we samenwerken en dat ook kinderen door kleine daden een groot verschil kunnen maken en zo echte helden kunnen zijn!

 

Als verwerking kan je afval gaan ruimen in de buurt of kan je op school kijken wat jullie kunnen doen om de plastiekberg te minderen.

Met plastic afval een inktvis knutselen: https://www.thecrafttrain.com/recycled-plastic-squid-craft/?utm_medium=social&utm_source=pinterest&utm_campaign=tailwind_tribes&utm_content=tribes&utm_term=1012803416_45946736_199818

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.