'Van honingbij tot hagelslag' / Joël Broekaert/ Marieke Van Ditshuizen / Ploegsma (9+)

Gepubliceerd op 19 september 2021 om 13:27

🌱 ‘Van honingbij tot hagelslag’ gaat over de onderdelen van de planten die we eten. Over al het lekkers dat van planten komt. Van zaadje tot kiem, via stengel en blad naar een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook over de wortels, knollen en bollen en over de schoonmaakdienst van de natuur: de schimmels.

🐝 Joël Broekaert schrijft heel helder en enthousiast over de onderdelen en de cyclus van de planten die we eten. Marieke van Ditshuizen voegt aan de hand van kleur een extra dimensie aan het boek. De kalender begint bij het winterwitte slapende zaadje, dat meer en meer kleur krijgt naarmate het groeit. Van de felle kleuren van bloemen en fruit tot het bruin van de herfst en tot slot het zwart van de stervende plant die in donkere dagen zorgt voor een vruchtbare bodem waarin weer een zaadje kan ontkiemen.

💕 Een heel bijzonder boek voor wie aan de slag gaat met planten in de tuin of voor wie meer te weten wil komen over de oorsprong van de planten op ons bord. Een heerlijk en leerrijk boek voor jong en oud vanaf 9 jaar. Boordevol interessante weetjes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.