'Onder de golven - Het verhaal van Doggerland' / Linda Dielemans / Djenné Fila / Fontaine Uitgevers (Voorlezen 8+ / Zelfstandig lezen 10+)

Gepubliceerd op 5 februari 2022 om 12:22

 ⏳ Ken jij Doggerland al? Het is één van de grootste archeologische vindplaatsen van Europa. Dit enorme landschap lag een miljoen jaar geleden daar waar nu de Noordzee is.

🌊 Archeoloog en kinderboekenschrijver Linda Dieleman schrijft erg vlot en bevlogen over het ontdekken van het verleden en over het verhaal van Doggerland. Over de eerste bewoners die er leefden: de Neanderthalers, de eerste moderne mensen, de mammoeten, wolharige neushoorns en reuzenherten.

Inspirerende informatie wordt afgewisseld met avontuurlijke kortverhalen van deze vroege bewoners. Elk hoofdstuk is voorzien van prachtige sfeervolle en erg aanschouwelijke illustraties van Djenné Fila. Met telkens een kaart van de status van Doggerland in de besproken periode. Hetgeen het verleden op bijzonder wijze tastbaar maakt.

Meesterlijk hoe Linda Dielemans en Djenné Fila dit stuk geschiedenis tot leven brengen!

❤️‍🔥 Heerlijk leerrijk en bijzonder aanstekelijk om zelf op zoek te gaan naar een stukje Doggerland.
Dit boek is echt geweldig om uit voor te lezen aan kinderen vanaf 8 jaar en een prachtig non-fictieboek voor jong en oud! Om zelfstandig te lezen vanaf 10+

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.