'Films die nergens draaien' / Yorick Goldewijk / Ploegsma (10+)

Gepubliceerd op 21 oktober 2021 om 12:55

🎞 Op de dag dat Cato geboren was, was haar mama er niet meer. Sindsdien is haar vader meer afwezig dan aanwezig, ook al is hij fysiek dichtbij. Wanneer ze thuis een geheimzinnig kaartje vindt van een verlaten bioscoop die weer open is, ontdekt ze dat ze hier geen gewone films draaien. En dat deze bioscoop in verbinding lijkt te staan met het verleden.

🍿In 'Films die nergens draaien' wordt (soms pijnlijk) duidelijk hoe het verleden iemand maakt zoals hij is. Niet altijd vrolijk of optimistisch, maar soms verbitterd, in zichzelf gekeerd, boos, opstandig, stil. Het boek toont hoe keuzes belangrijk kunnen zijn voor de toekomst. Hoe je ondanks de liefde toch elkaar niet kan verstaan en samen vastlopen. Dat spijt je niet hoeft te verlammen. Hoe een tweede kans (of een derde) schijnbaar uitzichtloze situaties kan ophelderen en het tij doen keren.

Dit klinkt misschien een beetje zwaar en gewichtig, maar Yorick Goldewijk weet met een humoristische noot, verfrissend taalgebruik en een goede portie mysterie dit allemaal luchtig genoeg te houden. Tot op het einde van het boek moeten er vragen opgelost worden, prikkelt de schrijver je met hints, probeer je als lezer te achterhalen hoe alles in elkaar 'past'.

♥️ Wie houdt van een tikkeltje mysterie, van vlot opgebouwde zinnen, van speels taalgebruik, van het zoeken naar verbanden, van een beetje spanning, een humoristische kwinkslag en hoopvolle fantasie, moet dit boek absoluut aan zijn of haar leeslijstje toevoegen! Eens je begint te lezen, laat het verhaal je nog moeilijk los. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.