'Kasper wordt een kip' van Sam Copeland & Sarah Horne / Gottmer (8+)

Gepubliceerd op 23 juni 2019 om 15:35

Van zodra Kasper en zijn ouders thuiskomen van het ziekenhuisbezoekje aan zijn broer ‘SuperMove’, rent Kasper de trap op naar zijn kamer. Hij duikt op het bed, onder zijn deken en probeert niet te denken aan de ‘GROTE SCAN’ waarover zijn broer heeft verteld. Wanneer Kasper vervolgens zijn ouders ook nog eens beneden hoort ruziemaken, gebeurt er iets heel geks:

zijn oog gaat trillen, er schiet een gevoel door zijn lichaam alsof hij door een elektriciteitsdraad wordt geperst. Zijn hele lijf gonst en knettert.

Kasper krimpt en verandert in een dier.

Gelukkig wordt Kasper weer een gewone jongen, net voordat zijn moeder de kamer binnenkomt. Hij vertelt het verhaal aan zijn moeder maar zij denkt dat het Kaspers fantasiespel is en speelt het spelletje mee.

Omdat zijn moeder hem niet gelooft, gaat Kasper de volgende dag op school te raden bij zijn drie beste vrienden: Samir, Hogan en Flora. Want heel binnenkort moet Kasper in een schoolmusical spelen en stel je voor dat de transformatie daar ten tonele gebeurt?

Zijn vrienden geloven hem en gaan via een ‘wetenschappelijk’ onderzoek met Kasper als proefkonijn op zoek naar de antwoorden op de vragen ‘Waarom Kasper steeds in een dier verandert’ en  ‘Hoe dit ongedaan kan gemaakt worden?’

 

‘Kasper wordt een kip’ is een dolkomisch avontuur, geschreven door een auteur die ook niet helemaal blijkt te stroken. Met gevolg dat dit boek onweerstaanbaar en schelmachtig grappig wordt. En ook al dwaalt de auteur wel eens af met één van zijn vermakelijke voetnoten,

de zwart/wit illustraties van Sarah Horne zorgen ervoor dat je heel goed met de verhaallijn mee blijft en dat de personages en hun avonturen nóg grappiger worden.

 

De auteur weet heel goed wat kinderen lachwekkend vinden. Niet verwonderlijk dan ook dat ‘Kasper wordt een kip’  in 21 landen vertaald wordt en dat de filmrechten reeds verkocht zijn.

 

‘Kasper wordt een kip’ is een aanrader voor schalkse schaterkippen vanaf 8 jaar!

Kan zeker ook als voorleesboek vanaf 7 jaar.

Echt een boek voor kinderen die het graag wat luchtiger en flitsend hebben met de ondersteuning  van sprekende illustraties.

 

‘Kasper wordt een kip’ is het debuut van Sam Copeland, literair agent en directeur bij het Engelse agentschap Rogers, Coleridge and White. Dit boek zal het eerste deel zijn van een driedelige serie.

In het boek kondigt de auteur aan dat deel 2  ‘Kasper wordt een T.Rex’ in september 2019 zal verschijnen. Maar of dat helemaal klopt dat zullen we moeten afwachten. Want wie het boek (voor)leest, zal achterhalen dat de auteur van dit boek werkelijk een bedrieglijke leugenaar is.

 

Aldus na een kijkje op de website van de uitgeverij Gottmer, blijkt dit toch geen verzinsel te zijn.

https://www.gottmer.nl/kinderboeken/kasper-wordt-een-t-rex.html

 

Dat wordt uitkijken naar het vervolg! Want dat het gesmaakt zal worden, daar bestaat geen twijfel over. Kasper die in een T-Rex verandert of een Mammoet of wordt het dan toch een kip?

 

Nieuwsgierig?

Een inkijkexemplaar van 'Kasper wordt een kip' vind je HIER

 

Uitgeverij GOTTMER:

https://www.gottmer.nl/kinderboeken/kasper-wordt-een-kip.html

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.