‘Louise laat niet los’ / Håkon Øvreås / Øyvind Torseter / Querido (7+)

Gepubliceerd op 7 augustus 2019 om 22:16

Louise, Arthur en Bruno zijn drie vrienden, die als vervende superhelden Blouise, Bruino en Zwarthur het pestgedrag van de domineeszoon proberen te stoppen.

De drie vrienden hebben samen ook een hut gebouwd.  Deze hut zal door de komst van de super rijke Tom Haan moeten verdwijnen aangezien hij van de gemeente het landje gekocht heeft om er een kippenboerderij neer te zetten.

Louise wil actie ondernemen. Na een gesprek met haar moeder, die voor de gemeente werkt en na een theevisite bij haar buurvrouw Wan, een voormalige activiste, start Louise een petitie.

Wanneer deze niet echt loopt zoals gehoopt, besluit Louise om op de wintermarkt een taarten verloting te organiseren. Om zo genoeg geld in te zamelen om hun landje van Tom Haan terug te kopen en de hut te redden.

Maar dan blijkt op de koop toe dat de vader van Louise een nieuwe job gevonden heeft, helemaal in het noorden. En dat hij, zonder overleg, voet bij stuk houdt om te verhuizen.

Louise wil geen afstand doen van haar vrienden noch de hut en sluipt in het midden van de nacht met een koffertje, een slaapzak en met een dikke winterjas het huis uit. Vastberaden om van de inmiddels ondergesneeuwde hut haar nieuwe thuis te maken.

 

‘Louise laat niet los’ is de opvolger van Bruno wordt een superheld (zilveren griffel) en Arthur wordt beroemd  maar kan perfect los van de andere boeken gelezen worden.

‘Louise laat niet los’ vertelt het verhaal van een meisje, dat van wanten weet.

Het is een makkelijk leesbaar boek mede door de talrijke prachtige illustraties van Øyvind Torseter. 

Een aanrader voor jonge lezers van 7+ die houden van een warme knusse sfeer met een tikkeltje avontuur.

 

Meer info vindt u op de website van Querido:

https://www.singeluitgeverijen.nl/querido/boek/louise-laat-niet-los/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.