‘De Vuurvogel’ / Bette Westera / Djenné Fila / VOLT (5+)

Gepubliceerd op 6 april 2020 om 15:32

De vuurvogel is een Russisch sprookje over een dappere prins Ivan, die op één van zijn avontuurlijke tochten een vreemde appelboomgaard ontdekt.

De prins is heel nieuwsgierig en gaat op ontdekking.

Hij ontmoet een prachtige rode vogel en komt te weten dat deze appelboomgaard van een onsterfelijke reus is die daar 12 prinsessen gevangen houdt.  Al wie tracht om de prinsessen te bevrijden, wacht een verschrikkelijk lot.

Dat schrikt de dappere prins Ivan niet af. Vooral niet wanneer hij de twaalfde prinses ontmoet, die nog mooier is dan alle andere prinsessen.  Hij besluit om de prinsessen te bevrijden.

 

Zal het de dappere prins lukken om de prinsessen te bevrijden? De betovering van de reus te verbreken? Want hoe kan je nou een reus verslaan die onsterfelijk is?

 

'De vuurvogel' is een aanrader voor wie houdt van magische sprookjes en voor wie mee op avontuur wil  in een betoverde wereld, waar je oog in oog komt te staan met een verschrikkelijke reus en met de prachtigste vogel ooit!

 

Een prachtig prikkelend prentenboek om heerlijk bij weg te dromen. Eenvoudig mooi verhaald door Bette Westera en verbluffend poëtisch verbeeld door Djenné Fila.

 

Ideaal opstapje ook om jonge kinderen kennis te laten maken met het betoverende ballet ‘De vuurvogel’ uit 1910 van Michel Fokine en Igor Stravinsky

Hier te bekijken: https://youtu.be/O2UVBI5w7SA

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.