'De ballonnen van opa' / Jessie Oliveros & Dana Wulfekotte / Kokboekencentrum.nl (4+)

Gepubliceerd op 3 juni 2020 om 14:45

Dit verhaal gaat over een jongetje, dat graag herinneringen ophaalt met zijn opa. In hun wereld worden herinneringen bewaard in ballonnen. Maar de laatste tijd gaat het mis. Soms komt er een ballon van opa vast te zitten of  waaien ze  één voor één weg. Wat nu? Het jongetje houdt zo van zijn opa en zijn herinneringen. Wat kan hij doen om zijn opa te helpen?

 

Heb jij ook een opa of iemand dicht bij jou die steeds meer herinneringen vergeet? Die jou heel goed heeft gekend, maar zich nu niet meer kan herinneren wie je bent en hoe je heet? 

Wil je dit graag begrijpen? Weten wat dementie is? Wat jij kan doen? Dan is dit boek zeker iets voor jou!

 

Als een (groot)ouder dementie heeft, is dat moeilijk te bevatten, laat staan voor een (klein)kind. Toch is het belangrijk dat kinderen, hoe jong ze ook zijn, uitgelegd krijgen wat er aan de hand is. Maar hoe leg je dementie uit aan een kleuter?

 

Jessie Oliveros, werkte zeven jaren als verpleegster cardiologie. Toen ze haar tweede kindje kreeg, besloot ze om kinderboeken te gaan schrijven. 'De ballonnen van opa' is haar debuut.

En wat voor één! Dit boek sleepte al meerder prijzen in de wacht waaronder 'The golden Kite Award', een gerenommeerde kinderboekenprijs.

Daar haar Opa aan dementie leidt, wou ze graag een boek schrijven om deze ziekte begrijpbaar te maken voor jonge kinderen. Zo kwam ze op het idee van herinneringen die in ballonnen bewaard worden. Heel sober en sprekend in beeld gebracht door Dana Wulfekotte (wolf - kah - tee)  

 

'De ballonnen van opa' is een bijzonder mooi, teder en ontroerend prentenboek om voor te lezen aan kleine kinderen, die met dementie te maken hebben.

Of een hartverwarmend verhaal om zelf te lezen (vanaf 7 jaar), over de liefdevolle band tussen een opa en zijn kleinkind.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.