'Monsterlijke Microbern' / Professor Marc Van Ranst en Geert Bouckaert / Sebastiaan Van Doninck / Lannoo (7+)

Gepubliceerd op 7 juni 2020 om 18:57

Wil jij graag weten over wat microben zijn en wat ze doen? Of zou je zelf graag aan de slag gaan als een echte microbioloog? Dan is dit boekje zeker iets voor jou!

 

🦠 In dit monsterlijk interessant boekje belicht Geert Bouckaert prof microbiologie in samenwerking met Marc Van Ranst prof virologie, de wonderlijke wereld van de microben. Het boek is ingedeeld in 5 hoofdstukken. Wat zijn microben en wat doen ze? Hoe verspreiden de monstertjes zich? En hoe ga ik ze te lijf? Waarom blijft het griepvirus de kop opsteken? Welke microben zijn echte moordenaars? In het laatste hoofdstuk kan je net als een echte microbioloog een vijftal proefjes uitvoeren.

De hoofdstukken zijn speels en kleurrijk geïllustreerd door Sebastiaan Van Doninck, die als geen ander kleine microben weet voor te stellen als zinnenprikkelende monstertjes. 

 

📿  ‘Monsterlijke Microben’ geeft heel eenvoudig en nuchter antwoord op vele vragen waarmee kinderen in tijden als deze geconfronteerd  worden. Waar komen microben vandaan? Waarom moeten wij onze handen wassen? Behoort het virus tot de gemeenste virussen? Hoe loop je Corona op? Wat is een pandemie?

 

🧫 Een heel leerzaam en leuk boekje over nuttige bacteriën en gemene virussen voor lezers vanaf 8 jaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.