'De kleine kapitein' /Paul Biegel / Carl Hollander (Gottmer) (5+ / zelf lezen 7+)

Gepubliceerd op 5 oktober 2020 om 07:00

De kleine kapitein bouwt op een hoge duin met verzameld materiaal zoals een potkachel, een badkuip, een stoelpoot en een fietsketting een eigen schip de ‘Nooitlek’. Daarbij krijgt hij de hulp van de kinderen uit het stadje aan de haven: Dikke Druif, Marinka en Bange Toontje.  Op een nacht tilt een hoge golf het schip van het duin.

De kleine kapitein aan het roer van de ‘Nooitlek’, wijdbeens, met zijn ogen op de kim… met aan boord Marinka, Dikke Druif en Bange Toontje. Zo varen zij over wereldzeeën, trotseren ze allerlei gevaren, gaan ze aan wal in de meest vreemde landen en beleven ze de meest waanzinnige avonturen.

Hou jij van spanning en avontuur? Van verhalen met draken, zeerovers, koningen en spoken? Dan is dit boek zeker iets voor jou!

 

 In 1972 bekroond met een Gouden Griffel en heeft nog twee vervolgverhalen: De kleine kapitein in het land van waan en wijs en De kleine kapitein en de schat van schrik en vreze. 

 

Deze 3 boeken werden gebundeld in dit prachtig uitgegeven boek met leeslint.

De kleine kapitein bestaat uit korte hoofdstukken, wat het ideaal maakt als voorleesboek voor kinderen van 6-9 jaar  voor het slapengaan.

 

Elk hoofdstuk is voorzien van een prachtige illustratie van Carl Hollander en eindigt telkens met een vraag of een kleine voorbode van hetgeen komen gaat.

Heel leuk om na ieder hoofdstuk, het boek dicht te klappen en samen met je kind te bedenken wat er komen gaat. Om vervolgens nog even een glimp van de illustratie van een volgende hoofdstuk te laten zien... en af te sluiten met de woorden: 'Maar dat is voor morgen!'

 

Wedden dat je de volgende avond niet hoeft te  zeuren om de kinderen op tijd te bed te krijgen?

 

Samen lekker genieten van een avonturenverhaal vol gekke gebeurtenissen waar kinderen het roer in handen hebben!

 

Dit boek is een echte klassieker en mag niet ontbreken in de (kinder)boekenkast! 

De kleine kapitein wordt 5O jaar en dat moet gevierd worden! Vandaar een heel bijzondere plekje in ons boekenboeket!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.