Podkin Eenoor/ Kieran Larwood/ Gottmer (9+)

Gepubliceerd op 1 november 2018 om 17:16

Het is Bramenavond als een rondreizende bard aankomt bij de burcht van Doornwoud. Bramenavond is de avond waarop Midwinter wordt gevierd met een heerlijk feestmaal en met verhalen. Op vraag van de kleine konijntjes vertelt de bard bij de gloed van het haardvuur het verhaal van Podkin Eenoor.

Het verhaal begint als Podkin nog geen held is, maar nog een jong konijn van slechts 8 zomers oud met nog allebei zijn oren. Podkin is de oudste zoon van Lopkin, het stamhoofd van de Monbarra-burcht. Dat betekent dat Podkin ooit in zijn voetsporen zal treden. En wie denkt dat dit van Podkin een echte krijger maakte, vergist zich. Podkin was de meest luie, verwende troonopvolger van heel Lanica.

Tenminste dat was hij tot de Bramenavond waarop de Gorroms hun burcht binnenvielen. Gorroms zijn demonische konijnen in metalen pantsers die enkel uit zijn op macht. Ze overvallen konijnenburchten, vermoorden het stamhoofd en zijn opvolger en maken de rest van het gezin en de konijnenstam tot slaaf.

Door zijn tante, weet Podkin met zijn zus Paz en broertje Poek aan dit noodlot te ontsnappen. Podkin krijgt van haar, in opdracht van zijn vader, een dun voorwerp in een doek gewikkeld in zijn handen gestopt en ze gebiedt hen om naar de Roodwater-burcht te vluchten en daar om hulp te vragen. Vervolgens duwt ze de konijntjes een geheime gang in naar buiten en doet de deur achter hen stevig op slot.

Dit is het begin van een zenuwslopend avontuur.

 

Kunnen alle drie de konijnen aan de Gorroms ontkomen? Wat is het voorwerp dat ze gewikkeld in een doek van hun tante meegekregen hebben? En hoe komt Podkin Eenoor aan zijn naam?  Kunnen ze het kwade verslaan?

Dat kom je allemaal te weten in het eerste boek van de trilogie over Podkin Eenoor.

 

Het verhaal is zo goed opgebouwd dat het ondenkbaar is om aan deze thriller te kunnen weerstaan. Kieran Larwood weet hoe je een spannend verhaal moet brengen en dan op de koop toe nog een verhaal binnen een verhaal. In Engeland won dit boek dan ook de 'Blue Peter Book Award' in de categorie ‘Best story‘. 

 

Een echte aanrader voor jongeren vanaf 9 jaar die houden van heldhaftige verhalen, spannende achtervolgingen en een snijdend gevecht tussen goed en kwaad.

 

Inkijkexemplaar vind je HIER

 

Kan ook als voorleesverhaal vanaf 8 jaar.

 

Hieronder enkele luisterfragmenten van de eerste vijf hoofdstukken uit het boek:

https://soundcloud.com/user-280322806/aflevering-1-een-bard-voor-het-bramenfeest

https://soundcloud.com/user-280322806/aflevering-2-het-ware-verhaal-over-podkin-eenoor

https://soundcloud.com/user-280322806/aflevering-3-het-treurigste-bramenfeest-ooit

https://soundcloud.com/user-280322806/aflevering-4-een-luie-verwende-troonopvolger

https://soundcloud.com/user-280322806/aflevering-5-de-witte-vlag-van-de-vrede

 

De overige boeken zijn reeds verschenen en hebben ook al een plaats in onze boekenkast gekregen.

 

Meer info over de trilogie vindt u op de website van Gottmer:

https://www.gottmer.nl/kinderboeken/podkin-eenoor.html

https://www.gottmer.nl/kinderboeken/het-geschenk-van-donkerhol.html

https://www.gottmer.nl/kinderboeken/de-beesten-van-grimhart.html

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.