'Het verborgen leven van bomen voor kinderen' / Peter Wohlleben / Ploegsma (8+)

Gepubliceerd op 30 november 2019 om 18:56

Hou jij ook zoveel van het spelen en wandelen in een bos? Kom je graag iets meer te weten over de natuur en dan in het bijzonder over het bos? Dan is dit boek echt iets voor jou. Dit boek vertelt over het verborgen leven van bomen. Een leven waarvan heel veel volwassenen zelfs niet op de hoogte zijn!

Wist jij bijvoorbeeld dat een boom een lijf heeft met verschillende lichaamsdelen, net als jij? En dat hij zelfs ademt met zijn bladeren en wortels!? 

 

Peter Wohlleben (boswachter en natuurgids) is er met 'Het verborgen leven van bomen voor kinderen' in geslaagd om bewustzijn te creëren rond bomen, die door velen toch als oninteressante objecten worden gezien.

De frisse illustraties van Stefanie Reichen, de kleurrijke foto's, de vele leuke quizjes en proefjes maken het boek erg aanschouwelijk, boeiend en leuk.

 

'Het verborgen leven van bomen voor kinderen' is een echte aanrader voor wie houdt van de natuur en voor wie meer wil bewustzijn wil creëren rond de longen van onze aarde. 

Daarenboven is het ook een handige tool voor ouders, grootouders, jeugdleiders en leerkrachten, die met kinderen het bos willen gaan verkennen!

Kortom een fantastisch kijk-, doe- en informatieboek voor jong en oud!

Een must have en een super cadeautip bij herfstig weer!

  

Naast de versie voor kinderen, bestaat ook een versie voor volwassenen (https://www.standaarduitgeverij.be/boek/het-verborgen-leven-van-bomen-9789400507326/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.