Sophie op de daken / Katherine Rundell / L.S. (11+)

Gepubliceerd op 4 oktober 2020 om 07:00

Sophie overleefde als baby een schipbreuk. Sinds ze door Charles gered werd, woont ze bij hem.  Sophie die inmiddels een tiener, blijft ervan overtuigd dat ook haar moeder de schipbreuk heeft overleefd. Ook al beweert Charles dat het tegendeel waarschijnlijker is. Tot Sophie een ontdekking doet waardoor ook Charles gelooft dat het misschien wel eens mogelijk zou zijn. En dit net op de dag dat ze verneemt dat Charles niet langer geschikt als voogd wordt bevonden en zij bijgevolg naar een weeshuis moet. 

Met de enige aanwijzing die ze hebben, vluchten Charles en Sophie naar Parijs, waar ze op zoek gaan naar Sophies moeder. Tijdens haar verblijf in een zolderkamer van een hotel ontmoet ze via het dakraam Matteo. Matteo besluit samen met andere ‘luchtdansers’, kinderen die in geheime plekken boven de stad wonen, Sophie te helpen in haar zoektocht. Maar intussen maakt de politie jacht op de weggelopen Sophie. 

 

Zal het haar lukken haar moeder te vinden? Of is alle hoop verloren?

 

Katherine Rundell schrijft heel beeldend en spitant. Met prachtige woordspelingen en bijzondere vergelijkingen. Een heerlijk boek om in weg te duiken maar omwille van het literaire karakter en het gebruik van Franse woorden eerder een leesboek voor gevorderde lezers vanaf 11 jaar. 

Een bijzonder mooi verhaal over familie, muziek, vrienden en doorzettingsvermogen.  Voor zij die geloven dat het onmogelijke best mogelijk is. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.