'De slimste vogelgids - junior' / Jan Rodts / Houtekiet (7+)

Gepubliceerd op 14 oktober 2020 om 18:14

Vind jij het ook zo leuk om naar vogels te kijken? Zou je graag meer over ze willen weten? Dan is deze vogelgids zeker iets voor jou!

In 'De slimste vogelgids-junior’ staan 90 verschillende vogelsoorten, die allemaal in België en/of Nederland broeden. De vogels staan handig op volgorde van klein naar groot, onderverdeeld in 5 delen. Handig aangegeven met kleur:

1) van goudhaantje tot koolmees
2) van koolmees tot merel
3) van merel tot houtduif
4) van houtduif tot wilde eend
5) van wilde eend tot en met knobbelzwaan

 

Over twee pagina’s gespreid, kom je meer te weten over lengte, gewicht, spanwijdte, geslacht, leefgebied, voedsel, nest en nestplaats, broedsel, of het een trek-of standvogel is en andere interessante weetjes. Met een tijdslijn die aangeeft wanneer de vogel in ons land is, wanneer hij zijn nest bouwt, eieren legt, voor de jongen zorgt of wanneer hij het land uit is. Alsook telkens met een aanschouwelijke foto met handige aanduidingen waarop je moet letten bij het spotten van vogels.

 

Met leuke (doe) opdrachten tussen de onderdelen door.

 

Super interessante en handige vogelgids voor kinderen vanaf 7 jaar. Ideaal om mee op pad te nemen.

 

Als verwerking kan je één van de leuke doe- opdrachten uit het boek doen. Zoals vogelcupcakes maken en/of gevulde dennenappels of waarom geen voederhuisje van melkbrik.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.