'De jongen en de gorilla' / Jackie Azúa Kramer / Cindy Derby / Samsara (4+)/

Gepubliceerd op 1 november 2020 om 07:00

Wat als je mama sterft? Bij wie kan je dan terecht als je anderen niet verdrietig wil maken met de pijn die je voelt en de vragen waarmee je zit?
Wat als je niet weet wat er in je omgaat en hoe je daar mee om moet?
Wat als alles zo leeg lijkt... ? Wat als... in deze bevreemdende en doodstille leegte er uit het kolossaal gewicht van een kleine jongen zijn verdriet, geruisloos een gorilla ontstaat?
Berustend, eerlijk en zacht die één voor één al de jongen zijn lastige vragen beantwoordt: Hoe weet je of iemand dood is? Gaat iedereen dood? Waar is mama naartoe? Komt ze nog terug?
Een gorilla die hem liefdevol toont hoe om te gaan met verlies... door troost te vinden in de kleine alledaagse dingen, mooie herinneringen te koesteren en deze te delen met anderen.

 

Een essentieel prentenboek met prachtige poëtische aquarellen, die aanvankelijk door verdriet vertroebeld lijken en gaandeweg opklaren. Deze prachtige aquarellen van Cindy Derby weten het verdriet, de troost, de hoop en de liefde zo goed te verbeelden, hetgeen Jackie Azúa Kramer zo mooi in dialogen weet te brengen.

Dit hartverwarmende prentenboek over rouw, omgaan met verlies is als een troostende arm om de schouder. Het verdient een bijzonder plekje in elke bibliotheek alsook in de rouwkoffer van elke school.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.