'Briefjes voor Pelle' / Marlies Slegers / Luitingh-Sijthoff (10+)

Gepubliceerd op 1 november 2020 om 07:00

Pelle krijgt van zijn moeder voor zijn twaalfde verjaardag een schoendoos gevuld met genummerde briefjes en pakjes van zijn overleden vader. Pelle is hoogbegaafd maar weet niet goed hoe hij hiermee om moet. Wanneer hij verdriet voelt of van slag geraakt, knijpt hij heel hard zijn ogen dicht en denkt hij aan allemaal dingen waar hij niet om hoeft te huilen. Zoals hoe mineralen worden gedolven. Dat we soms naar sterren kijken die er niet meer zijn. Aan hoe giraffen slapen en dat zij ook soms worstelen. Pelle deelt alles met zijn beste vriendin Eva want voor zijn moeder is hij sinds de dood van zijn vader onzichtbaar geworden. Eva vindt dat Pelle de briefjes moet lezen en Pelle belooft dit te zullen doen. Op de briefjes staan allerlei opdrachten die Pelle in volgorde moet uitvoeren. Hierdoor komt Pelle in allerlei uitzonderlijke situaties terecht. Buiten zijn vertrouwde wereld leert hij nieuwe mensen kennen en krijgt het leven in huis terug wat kleur. Tot Eva verliefd op 'Stomp' de vreselijkste kerel uit de klas. En wanneer deze om Pelle te pesten een briefje uit de schoendoos steelt.
Zal Pelle het briefje terug krijgen? Zal Pelle de opdrachten verder kunnen uitvoeren? Zal Pelle ooit achterhalen waarom zijn vader hem de schoendoos achterliet?

 

Marlies Slegers brengt een hartverwarmend prachtig geschreven verhaal voor tieners over omgaan met verlies ten midden van de puberteit. Een ontroerend mooi boek, met pakkende passages, een extra dimensie via een youtube-linkje en schitterende cover en schutbladen van Linde Faas.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.