'Het Muizenhuis - De haven' / Studio Schaapman / Rubinstein (3+)

Gepubliceerd op 6 november 2020 om 07:00

Sam en Julia wonen in het Muizenhuis.  Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen. Julia woont zeshoog middenachter en Sam woont middenvoor. Wat Sam teveel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. 

In 'De Haven' gaan Sam en Julia op bezoek bij Opa Zeeman in de haven. Daar is het omwille van de havenweek een drukte van jewelste. Er komen boten uit verre streken de oogst afleveren in de haven. Om dat te vieren wordt er in de haven een bootjesrace georganiseerd. Ome Jan (die alles kan) leert Sam en Julia hoe ze zelf een boot kunnen bouwen van oude flessen en planken. De boot lijkt goed te drijven, maar tijdens de race gaat er van alles mis!

Gelukkig geeft Julia nooit op en heeft Sam voor elk probleem een slimme oplossing. Maar of de race nog te winnen is...

 

Het Muizenhuis is een heerlijke boekenreeks, waar je niet op uitgekeken geraakt. Gebaseerd op het handgemaakte Muizenhuis uit dozen en papier-maché van Karina Schaapman.

'De Haven' is het vijfde boek dat net als de andere Muizenhuisboeken is opgedeeld in korte hoofdstukjes met mooie foto's uit het muizenhuis-decor van Studio Schaapman. De bouw van de haven nam ongeveer twee jaar tijd in beslag. 

 

Een heerlijk boek om uit voor te lezen (3+) en op ontdekking te gaan of om zelf in te lezen (vanaf 7)  of om lekker in te snuisteren samen met het luisterboek dat gratis te beluisteren is op spotify. 

 

Als verwerking kan je vervolgens zelf een muizenhuis bouwen:  https://www.youtube.com/channel/UCqFpKLzamTJlMLeHouL44ow

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.