'Mag je haaien aaien?' / Katrijn De Wit, Inge Rylant & Laura Bergans / Van Halewyck (5+)

Gepubliceerd op 18 november 2020 om 07:00

Dit kartonnen boekje bevat tien te gekke weetjes zoals:  ‘Waarom hebben kippen een kam op hun kop?’ of ‘Zijn krabben de kappers van de zee?’.  Maar voor je het juiste antwoord op de vraag krijgt, word je uitgenodigd tot het verzinnen van een antwoord om vervolgens  na te lezen hoe het werkelijk in elkaar zit. Leuk voor wie houdt van weetjes en fantasie!

 

Mag je haaien aaien? is het eerste boek in een splinternieuwe reeks ‘Wijze weetjes’.  Waarvan er ondertussen reeds 3 boekjes zijn uitgegeven. Met Wijze Weetjes willen Auteur Katrijn De Wit, illustrator Inge Rylant en vormgever Laura Bergans verwonderen, verbeelden en verwoorden.  Een origineel en verrassend weetjesboek waar jonge kinderen nog heel wat over kunnen fantaseren en filosoferen.

 

Super leuk ook om thuis of in de klas mee aan de slag te gaan. Door onderzoekvraagjes te verzamelen.  Er een nonsensverklaring bij te verzinnen en vervolgens op zoek te gaan naar de echte verklaring. Of stuur je vragen in op  www.wijzeweetjes.be . De meest verrassende vragen komen aan bod in de volgende boeken.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.