'Sinterklaas? Wie is dat eigenlijk?' / Charlotte Bellière / Ian De Haes / C. de Vries-Brouwers (4+)

Gepubliceerd op 29 november 2020 om 19:56

Tijn is heel goed in het uithalen van kattenkwaad. Wanneer de juf hem met een uitbrander naar huis stuurt en hij zijn favoriete speelgoedwinkel passeert, ziet hij dat de winkel anders dan anders is. Achterin de winkel is een troon gezet. En op die troon zit een rare man met een witte baard, die een kleed en punthoed draagt. Tijns vriendje Floris, die ook voor de etalage van de speelgoedwinkel halt houdt, legt uit dat de man op de troon Sinterklaas is en dat hij alleen cadeautjes geeft aan brave kindjes.

Sinterklaas? Die kent Tijn niet. Wie is dat? En wat een pech want Tijn vindt zichzelf helemaal geen braaf kindje ...  betekent dat dan dat hij geen cadeautje krijgt?

Nou ja... dat is geen probleem voor Tijn... dan zal hij het gewoon zelf wel uit de winkel pakken. 

 

'Sinterklaas? Wie is dat eigenlijk?' is een prachtig prentenboek dat de sfeer van het Sinterklaasfeest en pakjesavond met warme winterse illustraties goed weergeeft.

En dat aan de hand van een warmhartig verhaal het Sinterklaasgebeuren haarfijn uitlegt met de geruststellende boodschap dat Sinterklaas de kinderen veel beter kent dan wie dan ook.

Een aanrader voor de allerkleinsten, die nog niet vertrouwd zijn met Sinterklaas. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.