'Mijn moeder is een gorilla (en wat dan nog) / Frida Nilsson /Martijn van der Linden / Querido (7+/ zelfstandig 8+)

Gepubliceerd op 20 maart 2021 om 06:34

Jonna woont al negen jaar in De Paardenbloem, een tehuis voor jongeren die geen ouders hebben.  Jonna werd als baby te vondeling gelegd op de stoep voor de deur van het tehuis. Op De Paardenbloem moet alles altijd piekfijn in orde zijn. Zeker wanneer de gemeente over een maand inspectie houdt. Toch is er één groot probleem waar Greta, het hoofd van het tehuis, dringend een oplossing voor moet vinden. De Paardenbloem herbergt eenenvijftig kinderen terwijl dat er maar eigenlijk vijftig mogen zijn. Dat is één kind te veel.  

Tot de dag dat er met een woeste vaart een roestige wagen aangereden komt. En er een grote gorilla uitstapt. Alle kinderen zetten het op het lopen, enkel Jonna staat als verstijfd. 

De gorilla kiest haar en daar is Jonna niet echt gelukkig om.

 

Frida Nilsson is er weer in geslaagd om een prachtig opgebouwd verhaal te brengen. Ditmaal geen snijdend avontuur als 'Piraten van de IJszee' Maar een hartverwarmend verhaal over onvoorwaardelijke liefde, jezelf kunnen zijn en geluk dat nooit veraf is.

 

Een warm en fantasierijk verhaal voor kinderen vanaf 8 jaar. Een verhaal dat ook voor jongere kinderen beschikbaar is als animatiefilm: https://professionals.jeugdfilm.be/nl/film/mijn-moeder-is-een-gorilla  v

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.