'Wachten op de wind' / Oskar Kroon / Lannoo (10+)

Gepubliceerd op 9 juni 2021 om 19:09

Wieke haar ouders zijn uit elkaar en ze heeft geen vrienden waarbij ze terecht kan. Ze heeft het moeilijk met de de droefheid van haar moeder en al het 'nieuwe' van haar vader; een nieuwe geur, een vriendin, een baby op komst, ... Gelukkig kan ze tijdens de zomer naar het eiland waar haar opa woont en kan ze alle trammelant van het vasteland achter zich laten. Daar waar de dagen bestaan uit schaken, scheepsjournaal, rabarber sap drinken en klussen aan het opknap-zeilbootje dat ze van haar opa kreeg. Dit onder het toeziend oog van Crooner de zeemeeuw en Rut: een bijzonder meisje dat ze op het eiland heeft ontmoet en die haar vuursprankeltjes in haar buik bezorgt.

Wat een ingetogen pareltje schreef Oskar Kroon. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit boek de Augustprijs (Zweedse Gouden Griffel) in de wacht sleepte. 

 

Een warm, teder en sfeerrijk portret van een tienermeisje die zich een weg baant door een zee van emoties. Een aanrader voor jongeren vanaf 10+ die houden van gevoelige boeken over identiteit, familie, de eerste kus, ...

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.