'Toen rups een vlinder werd' / Bette Westera / Djenné Fila / VOLT (5+ / Zelfstandig 7+)

Gepubliceerd op 3 augustus 2021 om 20:40

Terwijl Rups in z’n cocon wacht tot hij een vlinder wordt, ontmoet hij Eendagsvlieg, die onder dezelfde braamstruik voor de regen schuilt. Eendagsvlieg die nog maar iets minder dan een dag heeft, wil de wereld gaan ontdekken en trekt eropuit. Wanneer Rups een vlinder geworden is, wil hij graag aan Eendagsvlieg tonen hoe mooi hij geworden is. Dus besluit hij om Eendagsvlieg te gaan zoeken. Zo trekt hij op een wonderlijke ontdekkingstocht waarbij hij kennismaakt met de leden van de Nette-Beesten-Club: Kakkerlak, Oorwurm en Pissebed, die een vrolijk clublied opvoeren en tal van andere kleine tuinbewoners. Zal het Vlinder lukken om voor de avond valt, eendagsvlieg, zijn inmiddels oude vriendin, terug te vinden? Zodat hij kan laten zien hoe mooi hij geworden is.

 

Prachtig hoe Bette Westera & Naomi Tieman, respectievelijk moeder en dochter, speels en met humor een hartverwarmend verhaal opbouwen met korte verhalen en versjes. Die je gaandeweg veel bijbrengen over het kleine kriebelleven in de tuin en over het leven algemeen.
Die kracht van de schoonheid van de kleine dingen te omarmen, komt helemaal tot leven door de betoverende illustraties van Djenné Fila. Woord en beeld gaan zo magisch mooi samen dat je helemaal in het boek verdwijnt en ontroerd ontwaakt.

Magisch mooi boek dat je keer op keer kan (voor)lezen omdat je nooit uitgelezen en -gekeken geraakt. Er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken.

‘Toen rups een vlinder werd’ is buitengewoon betoverend en verrukkelijk als de zoete smaak van nectar! 💕 Een pareltje!

 

KLIK HIER voor een inkijk in dit prachtige boek.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.