‘De kronieken van Finn. Het gestolen sterrenstof’ van Geert Klaasen / Harmen van Straaten / Davidsfonds Infodok (9+)

Gepubliceerd op 1 juli 2019 om 00:00

Finn wordt gepest op school. Wanneer Finn op de vraag van de juf : ‘Weet iemand wat de middeleeuwen zijn?', antwoordt dat het jonge volwassen leeuwen zijn,  schiet de hele klas in de lach en wordt hij uitgemaakt voor de domste middelleeuw van de hele school.

Diezelfde avond net voor het slapengaan, wordt Finn liefdevol toegedekt door zijn mama en getroost met mooie herinneringen aan zijn papa om de ellendigheid van de dag te vergeten. Even later valt Finn in een diepe slaap en belandt hij aan een afgeladen feestbanket in Dromenland.

Waar Koning Edelbertus de Elastische een jaarlijks toernooi organiseert voor zijn moedigste ridders.

Door een botsing met één van de dienstmeisjes ontwaakt Finn in de droom. Dwars door de ridderzaal ziet hij een loopband vol met bedden, waarin tientallen jongens en meisjes dromen van een groot koningsfeest.

Op dat moment schiet de loopband in gang en worden de slapende kinderen naar de tribune van een arena geleid waar het riddertoernooi zal plaatsvinden.

Finn merkt dat één van de ridders zijn schild vergeten is en gaat de ridder achterna tot in de arena. Daar komt hij oog in oog te staan met een echte middelleeuwin, die hij, als moedige tegenstander, weet te verslaan.

Zo wordt Finn door koning Edelbertus tot ‘Ridder der Middelleeuwen’ geslagen, ontvangt hij een ‘geheim’ zoentje van de de wondermooie prinses en is hij voortaan voor altijd welkom in Dromenland.

Maar niet iedereen is daar even enthousiast over.  In het bijzonder Baron Filibertus du Pompelzoen. En wie is die mysterieuze Zandman?

 

Mysterie, spanning, humor en magie verzekerd! Alle ingrediënten voor een wervelend avonturenverhaal zijn aanwezig : duistere krachten die dromenland willen vernietigen, fantastische personages, geheimzinnige raadsels, een dappere held, een zandloper met sterrenstof die de tijd beheerst, een magische spiegel die angsten en wensen van anderen kan laat zien, maar die Finn en de lezer ook een inkijk geeft waarom iemand een pestkop is en hoe je dit kan overstijgen.

 

Laat je betoveren en meeslepen door dit sprookjesachtig ridderavontuur dat een beetje herinnert aan ‘Het Oneindige Verhaal’ van Michael Ende.

Waar een dappere jongen met de hulp van vrienden ten strijde trekt tegen het kwaad. Een duister figuur die een droomwereld, ontstaan uit de fantasie van kinderen, tracht te vernietigen. 

 

Een aanrader voor heldhaftige lezers vanaf 9 jaar.

Heerlijk voorleesboek voor het 3de  en 4de leerjaar.

 

Vers van de pers en reeds een welverdiende plaats in ons boekenboeket. 

Wij kijken alvast met spanning uit naar het vervolg!

 

Het boek is te verkrijgen bij Standaard Uitgeverij:

https://www.standaarduitgeverij.be/boek/finn-01-het-gestolen-sterrenstof-9789059089754/

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.