'Explorer Academy - Het Nebula-mysterie' door Trudi Trueit / National Geographic (9+)

Gepubliceerd op 1 augustus 2019 om 00:00

Cruz mag naar Washington DC, naar de Explorer Academy. Enkel 25 kinderen van over de hele wereld zijn de uitverkorenen om als de beste van de beste op deze academie te worden voorbereid om te helpen bij onderzoek, verkenning, natuurbescherming en -behoud. Om zo de wereld te redden. 

Het enige wat Cruz niet kan vatten, is hoe het komt dat hij wel aanvaard is voor de Explorer Academy en zijn beste vriendin Lani, die veel slimmer en creatiever is dan hij, niet.

Zou het te maken hebben met het feit dat Cruz’ tante Marisol les in antropologie geeft aan de academie? Of misschien uit medelijden omdat zijn moeder op de afdeling van de National Geographic Society, tijdens een belangrijk en geheim onderzoek samen met haar collega in een ongeluk om het leven is gekomen?

Op z’n laatste dag thuis heeft Cruz geen zin om daarover te piekeren en om zijn hoofd leeg te maken, gaat hij surfen.

Net als hij de laatste golf wil nemen, wordt hij onder water getrokken. Een haai! Cruz geeft enkele harde trappen en met zijn vuist raakt hij iets hard en glad. Cruz merkt dat het niet om een haai gaat maar om een duiker en weet door de rake klap te ontsnappen.

Maar waarom probeert iemand Cruz te vermoorden?

Cruz besluit het voorval niet aan z’n vader te vertellen; uit schrik dat hij niet naar de Explorer Academy zal mogen vertrekken. Enkel zijn beste vriendin Lani brengt hij op de hoogte.

Op de Explorer Academy sluit Cruz vriendschap met Emmett en Sailor (zie hier) met wie hij door een goede samenwerking de missies weet te volbrengen.

Maar al gauw blijkt dat Cruz op de Academy ook niet veilig is. Ternauwernood weet hij met zijn vrienden te ontsnappen aan de dood. 

Cruz wil de waarheid achterhalen waarom hij bedreigd en achtervolgd wordt. 

Aan de hand van een verjaardagsbrief van zijn moeder en door het kraken van codes en puzzels, komt hij er snel achter dat de dood van zijn moeder helemaal geen ongeluk moet geweest zijn en dat de mensen die het op haar gemunt hadden, het ook op hem gemunt hebben.

Mensen die allemaal werken voor Nebula.

Maar wie of wat is Nebula en waarom wil Nebula hem liever dood dan levend?

 

Zal het Cruz lukken om uit de handen van Nebula te blijven en zal hij het Nebula-mysterie kunnen ophelderen?

 

'Explorer Academy - Het Nebula-mysterie' is een boek dat niet gauw zal vervelen en dat je helemaal onderdompelt in een prikkelend avonturenverhaal boordevol raadsels en puzzels, interessante weetjes over de wereld waarin we leven (zie hier), leuke wetenschappelijke gadgets (zie hier) en onverwachte wendingen. 

Een aanrader voor avonturiers vanaf 10 jaar, die deel willen uitmaken van deze fantastische academie en van een boeiend en spannend avontuur. 

 

En wat blijkt... dat 'Het Nebula-mysterie' nog maar het begin is van deze spannende en boeiende zoektocht vol mysterie, gevaar en raadsels! Want dit boek is het eerste boek van een 7-delige serie!

 

Daarom dit boek als kers op de taart in ons boekenboeket van 2018-2019!

In het najaar komt het tweede boek uit!

 

Meer info over de reeks vind je hier: https://www.natgeojunior.nl/explorer-academy/

 

Te verkrijgen bij de boekhandel in de buurt of te online te bestellen:

 

België

https://www.vanhalewyck.be/explorer-academy-het-nebula-mysterie.html

 

Nederland

https://www.blinkshop.nl/explorer-academy-1-het-nebula-mysterie.html

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.