'Ottilie en de drochtenjagers' / Rhiannon Williams / Gottmer (9+)

Gepubliceerd op 31 oktober 2019 om 00:00

Ottilie & haar broer Waldemar, afgekort Wallie, groeien samen op in de Moerasholen. Ottilie is een echte Brakker, geboren en getogen in de Holen, een plek voor mensen die geen onderdak hebben. Wanneer op een avond Ottilies broer niet terugkeert en hij ook de volgende dag spoorloos blijft, maakt Ottilie zich ernstige zorgen.

's Nacht wordt Ottilie gewekt door iets onbekends in het hol; een vreemd uitziend wezen. Het vreemde wezen vertelt Ottilie dat haar broer gevangen genomen is door een moeraspakker en dat hij hem naar de tunnels onder Wikrich, de grootste stad van het westen van het rijk Oskeller, heeft gebracht. 

 

Ottilie kan niet anders dan haar broer te redden. Het vreemde wezen, Fiep genaamd, besluit haar te helpen en Ottilie te begeleiden tot aan de ondergrondse tunnels.

Tijdens deze barre tocht komt Ottilie te weten dat de moeraspakkers ook nog andere jongens hebben ontvoerd en deze in cellen onder Wikrich gevangen houden.

 

Wanneer Ottilie en Fiep de tunnels onder Wikrich bereiken, blijkt een groepje jongens, waaronder haar broer, al te zijn weggebracht.  Maar waarheen?

Er zit voor Ottilie niets anders op dan zich ook te laten ontvoeren en dat kan alleen vermomd als jongen.

 

Zal Ottilie haar broer kunnen redden?  Of komen de moeraspakkers alsnog erachter dat Ottilie een meisje is? En wie of wat zijn nu die drochtenjagers?

 

'Ottilie en de drochtenjagers' is een aanrader voor al wie houdt van spanning en avontuur!  Het verhaal geeft een volledig andere dimensie aan de uitspraak: vechten als een meisje! 

 

Omdat er best wel enge beesten en spannende stukken aan te pas komen, is het boek eerder geschikt om zelf te lezen vanaf 9 jaar. Aldus geen boek voor doetjes!

 

'Ottilie en de drochtenjagers' krijgt zonder twijfel een welverdiende plaats in ons boekenboeket!

Echt een must have in een jongeren bibkast ! Ja OOK voor jongens!

 

'Ottilie en de drochtenjagers' is het eerste deel in de nieuwe avonturentrilogie van de Australische Rhiannon Williams.  Met dit verhaal won ze de prestigieuze Ampersand Prize voor debuterende auteurs.

 

Volgend jaar verschijnt het tweede deel!

 

Te verkrijgen bij de boekhandel in de buurt of te online te bestellen:

https://www.gottmer.nl/gottmer/ottilie-en-de-drochtenjagers.html

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.