'De jongen die draken kweekte' / Andy Sheperd / Lemniscaat (8+)

Gepubliceerd op 22 december 2019 om 13:05

Als Tomas zijn grootvader in de tuin helpt, ontdekt hij bij het uitgraven van een strengelwinde, een vreemde groene, stekelige plant. Eén met rood stekelig fruit. Wanneer Tomas zo’n vrucht van dichterbij probeert te bestuderen, valt het fruit in zijn handpalmen. Wat Tomas niet weet, is dat er uit deze vrucht ook een echte draak zal ontpoppen.

Zijn eigen draakje: Fikkie

Maar hoe verberg je een draakje? Hoe verzorg je het? Wat met de vlammen? En is een draak wel het ideale huisdier? Wat als er nog meer vruchten uitkomen?

 

Het boek ‘De jongen die draken kweekte’ is het eerste boek van een fantastische reeks van Andy Sheperd vol spannende en grappige avonturen. Het boek is rijkelijk, speels en teder geïllustreerd door Sara Ogilvie.

Een aanrader voor avontuurlijke meisjes en jongens vanaf 9 jaar die houden van plezier, draken, vriendschap, familie en verbeeldingskracht.

 

Deze reeks krijgt met het boek dat in juni 2020 verschijnt een fijne plek in ons boekenboeket  van 2019-2020. Omdat het super COOL is om een jongen met draken in de klas of in huis te hebben! 

 

Ook een heerlijk voorleesboek vanaf 7 jaar. Heel leuk om na ieder hoofdstuk, het boek dicht te klappen en samen met je kind te bedenken wat er komen gaat. Om vervolgens nog even een glimp van de illustratie van een volgende hoofdstuk te laten zien... en af te sluiten met de woorden: 'Maar dat is voor morgen!'

Wedden dat je de volgende avond niet hoeft te  zeuren om de kinderen op tijd te bed te krijgen?

 

Wees ook gewaarschuwd dat als je enkel het eerste deel in huis haalt, je na het uitlezen met de kinderen geen boekenwinkel meer voorbij kan zonder de twee vervolgverhalen ook in huis te hebben gehaald.

 

Als verwerking kan je elk een eigen draakje ontwerpen met specifieke krachten. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.