'Hoe beroof je een bank?' / Pim Lammers / Tijgerlezen Querido (6+)

Gepubliceerd op 31 mei 2020 om 21:00

Mo, Lotte en Max willen geld inzamelen voor de zwartvoet-bunzing waarvan er nog maar 300 exemplaren op de wereld zijn. Maar hoe doe je dat VEEL geld inzamelen voor een goed doel? De hond uitlaten? Ramen lappen? Koekjes verkopen? Of wat dacht je van een bank overvallen?

Niet dat ze dat echt willen maar Joris, de  pestkop van de klas wiens broer net uit de gevangenis is, heeft een plan.

 

Zal het Max en zijn vrienden lukken om genoeg geld te bemachtigen om de zwartvoet-bunzing te redden? Gaan ze daarvoor echt een bank beroven?

 

Pim Lammers weet zich goed in te leven in de denkwereld van jonge kinderen. Zijn frisse en grappige schrijfstijl in combi met de speelse tekenstijl van Loes Riphagen, zoals de pestkop van de klas afgebeeld in een hartjespyjama, zorgt voor een heel plezierig en spannend boevenromannetje voor iets gevorderde beginnende lezers. 

 

Een aanrader voor jonge kinderen die graag een 'echt' boek willen lezen. 

 

 'Hoe beroof je een bank' hoort thuis in de serie Tijgerlezen van uitgeverij Querido. 

De serie Tijgerlezen legt steeds de nadruk op humor en spanning in plaats van AVI-niveau. Waarbij het verhaal  overzichtelijk wordt aangeboden met veel ondersteunende illustraties. Zonder moeilijke woorden of lange zinnen. Het uitgangspunt van de serie is dat kinderen die met plezier lezen dat ook vaker zullen doen. Tijgerlezen biedt variatie in moeilijkheidsgraad en de boekjes zijn steeds geschikt om voor te lezen en zelf te lezen. De serie is bedoeld voor kinderen tussen 5-9 jaar.

 

Laat je alvast verleiden door Pim Lammers die het eerste hoofdstuk uit dit fantastische boekje voorleest:

https://www.youtube.com/watch?v=WNh-qlH_Vek

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.