'Mary Poppins' van P.L. Travers / Geertje Aalders / Ploegsma (9+)

Gepubliceerd op 27 juli 2019 om 23:43

In het kleinste huis in de Kersenlaan nr. 17 wonen mijnheer en mevrouw Banks samen met hun vier kinderen: Jane, Michael en als toetje de tweeling John en Barbara. Daarnaast zijn er ook nog mevrouw Bril de kokkin, Ellen de huishoudster en Robert Krek die het gras maait, de messen slijpt en de schoenen poetst.

Normaal gesproken is er ook nog het kindermeisje Katie, maar op het moment dat dit verhaal begint, is zij vertrokken en komt er een ander wel heel bijzonder, ijdel en kordaat kindermeisje met de oostenwind aanwaaien: Mary Poppins.

 

Elk hoofdstuk beleeft Mary Poppins een nieuw avontuur. Zo gaat ze op een vrije dag wandelen met haar vriend Bert in één van zijn krijttekeningen. Neemt ze Michael en Jane mee op theevisite bij haar oom, meneer Pruik. Die als hij op zijn verjaardag lacht, vol lachgas raakt en zo niet op de grond kan blijven en opstijgt. Of maakt ze met de kinderen, wanneer Michael met het verkeerde been uit bed is gestapt, op één dag een wereldreis met een toverkompas.

Kortom met Mary Poppins valt er altijd wel iets wonderbaarlijk te beleven.

Want ook al is ze erg hautain en bijzonder streng, toch is het erg prettig om in haar gezelschap te vertoeven.

Want wie kan er buiten baby’s nog met dieren praten? Wordt bij volle maan uitgenodigd voor een geheim verjaardagsfeestje in de dierentuin? En plakt goudpapieren sterren aan de hemel?

Jawel, de enige echte Mary Poppins van P.L. Travers.

Tot de wind draait en ze even onverwachts als ze kwam, alles weer achter zich laat.

 

‘Mary Poppins’ van Pamela Lyndon Travers​, vertaald door Tiny Fisscher, is een aanrader voor lezers vanaf 9 jaar die de echte Mary Poppins en haar wonderlijke belevenissen willen leren kennen.
Prachtig in beeld gebracht in delicate knipkunst van Geertje Aalders​.


Een leesfragment vind je HIER

 

 

Het boek is te verkrijgen bij  een boekhandel in de buurt of bij:

 

Standaarduitgeverij (België)

https://www.standaarduitgeverij.be/boek/mary-poppins-9789021679099/

 

Ploegsma kinder-&jeugdboeken (Nederland)

https://www.ploegsma.nl/boek/mary-poppins/

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.