‘Ans en Wilma verdwaald’ / Alice Reijs & Ariane Van Vliet / Kaatje Vermeire / De Eenhoorn (8+)

Gepubliceerd op 8 januari 2020 om 13:36

Ans en Wilma zijn twee boezemvriendinnen en serieuze babbelkonten. Vandaag wil Wilma een wandeling maken door het bos. Maar AI AI AI, van al dat tetteren raken ze verdwaald.

En OEI OEI OEI wat worden ze moe van al dat stappen. Kapot! Pijn! Honger!

Maar als je verdwaald bent, is er wel weer tijd om te babbelen.

En dat is net hetgeen de dames het liefste doen.

Kletsen over verliefd zijn, vriendschap, de dood en gemis.

Oh en misschien kunnen ze daar in het water een plonsje maken.

Helemaal NAAKT! OEHLALA!

 

Maar geraken die hakketakkende babbelkousen ooit thuis?

En euh… Wat is dat geluid? Is dat een WOLF?

 

Het verhaal is geschreven in dialogen, die werkelijk om bij te schuddebuiken zijn. Het is gebaseerd op de kindervoorstelling Ans en Wilma, waarin Alice Reijs en Ariane Van Vliet twee kokette dames vertolken, die samen een wandelingetje maken in het bos en daarbij verdwaald geraken.
Kaatje Vermeire weet het dolkomische avontuur en de smartelijke gedachtewisselingen van die twee kibbelende dramaqueens, bewonderenswaardig en sans gêne tot leven te brengen.

 

'Ans en Wilma verdwaald'  is een een prachtig verhalend prentenboek voor lezers vanaf  9 jaar die houden van gezellige kletspraatjes, een gezonde dosis drama en humor. Niet voor preutse meisjes of jongens die schrik hebben van skinny dippen in het donkere bos.

 

Dit boek is heel plezierig om samen met een collega, ouder of kennis verkleed te gaan voorlezen voor de klas.  Wat dramatiseren en je hebt de groep helemaal mee.

 

Of kinderen kunnen het zelf ook eens gaan naspelen. Wat zou jij doen als je verdwaald was? Over wat zouden jullie het dan hebben?

Het verhaal leent zich ook goed toe om te filosoferen over de verschillende onderwerpen die in het boek aan bod komen: vriendschap, verliefd zijn, de dood. 

 

Bij het boek zit ook een CD'tje met enkele grappige liedjes uit de voorstelling. 

Van Ans, Wilma en Kaatje kregen we de toestemming om een mooi gelay-oute liedjestekst van 'Verdwaald' ter jullie beschikking te stellen.

Zodat jullie deze uit volle borst thuis of  in de klas kunnen meezingen. Of wie weet op één van de Ans & Wilma voorstellingen: https://www.jimmiedimmick.be/speellijst

Let wel! Het refrein best eerst in slow motion oefenen.  ;-)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.