'Drakendal - Bovenwereld 1' / Scarlett Thomas / Uitgeverij Fontein (10+)

Gepubliceerd op 24 december 2019 om 15:14

‘Eufemina Goedhart, door iedereen Fee genoemd, zit op het Tusitala College voor Talenten, Probleemgevallen en Zonderlingen. Doordat haar moeder Aurelia Goedhart vijf jaren spoorloos verdwenen is, woont ze nu samen met haar vader Orwell, haar stiefmoeder Debby en kleine zusje Luna. Omdat die overdag geen tijd hebben voor haar, brengt ze na schooltijd veel tijd door bij haar grootvader, Griffioen Goedhart.

Fee is gefascineerd door de oude voorwerpen en boeken in zijn appartement. Haar grootvader lijkt veel over magie te weten maar hij vertelt Fee hier maar weinig over omdat hij Fees vader heeft beloofd dat hij haar geen magie zou leren. Fee haar vader is ervan overtuigd dat magie onzin is en niet bestaat.

Na enig aandringen van Fees kant is Griffioen dan toch bereid om haar in te wijden in zijn grote bibliotheek door haar een paar talen bij te brengen en haar op elfjarige leeftijd kennis te laten maken met het magisch denken.

Op een avond wordt Griffioen levensgevaarlijk gewond en bewusteloos gevonden waardoor hij naar een klein ziekenhuis in de buurt wordt gebracht. Een paar dagen later komt hij plots te overlijden en erft Fee van hem een aantal voorwerpen en zijn hele collectie boeken.

Het was Griffioens laatste wens dat Fee deze boeken zou beschermen. Maar wanneer Fee haar vader beslist om deze 'onzin' boeken te verkopen aan een Diberi, een boekverbrander, zet Fee alles op alles om de boeken te redden.

Zo komt ze in contact met een paar bijzondere behulpzame vrienden en komt ze in een magisch avontuur terecht waar er een onzichtbare magische wereld voor haar en haar vrienden geopend wordt. Een wereld waarin ze vooreerst een draak moet verslaan, waar ze nieuwe vriendschappen sluit, waar ze meer ontdekt over haar familie, de magie en een wereld waarin haar leven en dat van haar vrienden op het spel komen te staan.

 

Zal het Fee lukken om de boeken te redden? Zal ze de draak weten te verslaan? En waarvoor dienen de voorwerpen en boeken? Wie worden Fees onmisbare bondgenoten? Door wie worden ze bedreigd en waarom?

 

‘Drakendal Bovenwereld 1’ is zo’n magisch avonturenboek waarbij de auteur er in is geslaagd een geloofwaardige en vernuftige magische wereld tot leven te wekken.  Het duurt wel even voor je deze bereikt. Maar vanaf je de eerste stappen in deze Bovenwereld hebt gezet, is er geen weg terug.  Vanuit het oogpunt van de verschillende personages, word je van cliffhanger naar cliffhanger geleid en transformeert het boek  in een heuse pageturner. 

 

'Drakendal Bovenwereld 1' is een aanrader voor jong (vanaf 11 jaar) en oud die houden van humor, magische avonturen en een wereld vol tovenarij.

Heerlijk om te lezen bij guur buitenweer, met kopje thee/chocolademelk en schoteltje kaneelkoek bij de hand. Die grauwe dagen zijn zo gepasseerd.

In de reeks Bovenwereld verschenen reeds 3 boeken. Het 3de deel verscheen dit jaar in augustus.

Dus leesplezier verzekerd! En verwachtingsvol uitkijken naar een 4de deel ...

 

Voor je aan hoofdstuk 10 begint p 94 of na het lezen van de eerste 100 pagina's kan je als verwerking kaneelbroodjes bakken en chocolademelk maken met snuifje nootmuskaat. 

 

Voor de Chocolademelk:

Verwarm in een klein pannetje melk met een snuifje zout en voeg een kaneelstokje, 1 kruidnagel en 1/4 theelepel nootmuskaat toe. Van zodra de melk aan de zijkanten van je pot begint te pruttelen, mag je fijngehakte pure chocolade toevoegen.  Blijf roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagel. Uitschenken en heerlijk slurpen maar!

 

Voor de kaneelbroodjes:

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/76892/kaneelbroodjes-76892

 

 

Meer informatie over de serie Bovenwereld en diens auteur of wil je de boeken online bestellen?

Dat kan hier: https://www.uitgeverijdefontein.nl/kinderboeken/auteur/scarlett-thomas/

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.