‘Onder de wol’ / Françoise Beck (ill.) / Herman van den Wijdeven (tekst) / Querido (3+)

Gepubliceerd op 9 februari 2020 om 16:52

Wanneer mama pinguïn haar 7 kleine pinguïns zegt dat het tijd is om te gaan slapen, is dat niet meteen het plan dat zij voor ogen hebben. Zij zijn absoluut niet moe en hebben vooral veel zin om buiten te spelen, sneeuwmannen te maken en te sleeën over het ijs.

Wanneer ze iets roods zien bewegen, hebben ze bovenal zin om op onderzoek te gaan. Een rood draadje! Waar gaat dat naar toe?

Ze beginnen het te volgen, maar het draadje is hen telkens veel te  slim af.

Toch gaan ze het achterna, trotseren allerlei obstakels en gevaren waarbij dat rode draadje wel eens goed van pas zou komen. Maar waar leidt het draadje hen heen en wie zit er aan het andere eind?

 

Slier mee over het ijs met deze speelse pinguïns en ploeter mee op zoek waarheen het rode draadje leidt. Het draadje blijft je nieuwsgierigheid prikkelen en het panorama doet dromen.

Françoise Beck mag zich met dit mooie debuut met gemak naast haar grote idolen scharen. 

'Onder de wol' is een vrolijk en speels prentenboek voor avontuurlijke en nieuwsgierige lezers die klaar zitten met sjaal en muts om op de Zuidpool op ontdekking te gaan.

Om voor te lezen vanaf 3+. Ook voor jonge lezers van 6+.

En zelfs baby's +0 zoals je hier ziet, zijn dolenthousiast over het verhaal!

Door vormen uit te knippen (vb walvissen, hartjes) en stroken (golven of bergen) krijg je je zelfgemaakte stencils om jouw eigen avontuur te schilderen. Neem een sponsje of verfrolletje, kies je kleur, leg je vormen neer en rollen maar.

Françoise Beck heeft geen 7 kinderen, maar wel een kat die liever niet gaat gaan slapen voor ze haar brokjes heeft gehad. Ben je ook nieuwsgierig naar deze sympathieke illustrator? Ze heeft in ons vriendenboekje geschreven. Kijk maar hieronder

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.