‘Jawlensky – Haar ogen’ / Bette Westera & Sylvia Weve / Leopold (5+)

Gepubliceerd op 11 maart 2020 om 20:51

In het huis achter de kerk woont een nieuwe jongen met zijn vader. Hij heeft een moeder, maar die kun je niet zien. Volgens zijn vader woont zijn moeder achter de sterren.
De jongen maakt schilderijen voor haar. Die zo groot zijn dat hij zeker weet dat zijn moeder ze kan zien. De jongen was nog heel klein toen zijn moeder naar achter de sterren verhuisde. Herkent ze hem nog wel?’

‘Laat je verbeelding maar spreken. Kijk naar jezelf door de ogen van je moeder,’ zegt zijn vader. ‘Dat kan niet moeilijk voor je zijn, je hebt haar ogen.’

 

‘Jawlensky – Haar ogen’ is een kunstig knap boek geïnspireerd door de kunstwerken van Alexej von Jawlensky (1864-1941) Zijn kunst is meditatie en gebed in kleur. Waar Bette Westera & Sylvia Weve prima weten zichtbaar te maken in dit prachtig dromerig prentenboek.

 

Een hartverwarmend verhaal over een jongen die via zijn schilderijen op een bijzondere wijze met zijn overleden moeder communiceert.  

Een bekoorlijk prentenboek voor kinderen vanaf 6 jaar en zeker ook geschikt om voor te lezen aan oudere kinderen in de lagere school. Een prentenboek dat je nieuwsgierig maakt naar het werk van de kunstenaar Alexej von Jawlensky. Ook al verhaalt dit boek niet zijn leven.

 

Als verwerking een zelfportret zoals Jawlensky op karton of papier.

Begin met twee grote amandelvormige ogen met zwarte oliepastel te tekenen. Vervolgens de neus als een lange lijn schuin of recht naar beneden. Daaronder een lijn voor de mond. Vul het portret aan met verflijnen en vlakken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.