Rodrigo de Ruige en Hummel, zijn hulpje / Michael Ende & Wieland Freund / De Fontein (6+)

Gepubliceerd op 8 juli 2020 om 16:49

De kleine onbevreesde jongen Hummel wil graag een echte roofridder worden, daarom sluipt hij midden in de nacht weg en gaat hij op zoek naar de gevreesde roofridder Rodrigo de Ruige om bij hem in de leer te gaan. 

Maar wat Hummel niet weet is dat Rodrigo de Ruige helemaal niet zo’n stoere ridder is als er wordt verteld en dat deze alles in scène zet opdat mensen van hem en zijn kasteel zouden wegblijven. Met gevolg dat wanneer Hummel aan zijn kasteel opduikt, Rodrigo de Ruige zo snel mogelijk van de kleine pottenkijker vanaf probeert te komen, door hem uit te dagen om een zo gevaarlijk mogelijke misdaad te begaan. Onverschrokken als hij is, gaat Hummel meteen op pad.

 

Wat zal er met Hummel gebeuren? Wordt hij een echte roofridder? Of zullen zijn ouders hem op tijd terug vinden? 

Hou jij van sprookjes van koningen, slechte tovenaars, draken die ontvoerde prinsessen bewaken, pratende papegaaien en onbevreesde ridders? Dan is dit verhaal echt iets voor jou!

 

‘Rodrigo de Ruige en Hummel, zijn hulpje’ was een onafgemaakt manuscript van Michael Ende, schrijver van ‘Het oneindige verhaal’, dat na zijn overlijden door Wieland Freund verder werd afgewerkt en dit mooie boek opleverde.

 

 ‘Rodrigo de Ruige en Hummel zijn hulpje’ is een hartverwarmend sprookje met een mooie mix van humor en avontuur. Met zoals een sprookje betaamt mooie grote kleurrijke illustraties van Regina Kehn. Met als hoofdrolspelers een ontvoerde prinses, een machteloze koning, een pratende papegaai, een door en door slecht tovenaar, een kwaadaardige draak, een acterende roofridder en een dappere jonge held en diens ouders.

 ‘Rodrigo de Ruige en zijn hulpje’ is een heerlijk voorleesverhaal voor kinderen vanaf 6 jaar of een bijzonder sprookje om zelf te lezen vanaf 8 jaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.