'Wat Mick zag - Een speurboek' / Lars Deltrap /Querido (5+)

Gepubliceerd op 29 juni 2020 om 16:13

Mick en Hannah gaan samen met hun ouders voor een heel weekend naar de Ardennen. Daar verblijven ze in een charmant oud hotel. Maar Mick vindt dat de gasten van het hotel zich wel heel geheimzinnig gedragen. Zoals mevrouw Oldenkater die wel vijf maal van het buffet opschept. Gelukkig heeft Mick zijn detectivespulletjes meegenomen. Die komen goed van pas als blijkt dat de hoteleigenaar vermist is en er meer en meer spullen uit het hotel verdwijnen.

Ook mevrouw Oldenkater lijkt naar de hoteleigenaar op zoek te zijn… maar... onder een tapijt?

Tot  Mick een heel onverwachte ontdekking doet en zo het mysterie weet te ontrafelen!

Wil jij ook weten wat Mick gezien heeft en wat er aan de hand is in het geheimzinnige hotel in de Ardennen? Heb je ook zin om op onderzoek te gaan? Dan is dit boek echt iets voor jou! Want ‘Wat Mick zag’ is niet zomaar een boek! Het is een super speels en spannend speurboek waarin verschillende verhalen te ontdekken vallen.

 

Dit speurboek van Lars Deltrap is werkelijk geniaal!  Als lezer word je mee uitgenodigd om aan de hand van prachtig gedetailleerde illustraties op speurtocht te gaan. De over twee pagina’s gespreide minutieus uitgewerkte prenten zitten vol hints en bijzonderheden.

 

Wie denkt dat dit een zoekboek is, vergist zich!  Het boek vraagt er om om meerdere malen opnieuw in de hand genomen te worden, om vooruit en achteruit te bladeren. Je blijft zaken ontdekken. Zoals de illustraties aan de binnenflap die op het eerste oog gelijk zijn maar het dan toch niet zijn. Of het onwaarschijnlijke geheim van mevrouw Oldenkater.

Hoe Lars Deltrap via zijn illustraties verschillende verhalen binnen één verhaal weet te verwerken, is gewoonweg magistraal!

 

‘Wat Mick zag’  is een aanrader voor jong en oud! Om samen (vanaf 5+) of alleen (6+)  op speurtocht te gaan doorheen wonderlijke illustraties. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.