'Het verlangen van de prins' / Marco Kunst / Marieke Nelissen / Gottmer (9+)

Gepubliceerd op 29 augustus 2020 om 18:50

Lode is bij een storm op zee z'n beide ouders verloren. Hij spoelt aan op een strand en wordt naar een 'Huize Landvast'  gebracht.  Het enige wat hij als aandenken heeft, is een piepklein houten scheepje aan een touwtje om z'n nek. Een driemaster uit vroegere tijden. 

Lode vindt het weeshuis geen leuke plek. Gelukkig is er oma Walyuom de boel wat op te vrolijken en droomt hij vaak mooie dromen over z'n moeder en vader waarin ze samen gelukkig zijn. Maar Lode heeft ook andere dromen waarin hij op het voorplecht van het schip staat, hetzelfde schip als aan het touwtje om z'n nek. Met naast hem een jongen met een tulband die heel boos lijkt.

Wanneer oma Walyu wordt ontslaan, besluit Lode om weg te lopen en tot zijn verbazing ziet hij in de haven de driemaster met als boegbeeld de jongen uit z'n dromen. Lode klimt ongemerkt aan boord van het schip. Maar wanneer hij weer weg wil, raakt hij verstrikt in de touwen van de zeilen en overnacht hij op het schip

Lode droomt weer over de jongen met de tulband. Maar dat had hij beter niet gedaan want de volgend dag ontdekt hij dat hij net als de andere bemanningsleden getroffen is door de vloek van de prins, waardoor hij verdoemd is om voor altijd aan boord van het vervloekte schip 'Het verlangen van de prins' te blijven.

Zal het Lode lukken om het schip alsnog te verlaten  of om de vloek te verbreken?

Ben jij ook zo benieuwd naar die geheimzinnige prins en de bemanningsleden van het schip waarmee Lode vriendschap sluit? Hou jij van spanning en avontuur? Ben je moedig en niet bang om samen met je vrienden wilde stormen te trotseren? Dan is dit boek zeker iets voor jou!

 

Marco kunst is een meesterlijke verteller die Met 'Het Verlangen Van De Prins' een wervelend sprookje brengt over verlies, moed, vriendschap, trouw en onvoorwaardelijke liefde. Over geluk en verlangen, over familie en thuiskomen. Met prachtige illustraties van Marieke Nelissen.

 

Een prachtig boek om voor te lezen vanaf 7 jaar of om zelf te lezen vanaf 9 jaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.