'Ons kasteel aan zee' / Lucy Strange / Gottmer (10+)

Gepubliceerd op 31 augustus 2020 om 16:51

‘Ons Kasteel aan zee’ start met een een betoverende proloog over de legende van de Wyrm en de Dochters van Steen. Een mythe of oeroude magie die meteen de juiste toon zet en je meeneemt in een mooi meeslepend avontuur dat zich afspeelt in 1939 aan de Engelse kust met steile rotsen, zeemist en een verraderlijke zandbank.

Daar op de rotsen staat een vuurtoren met aan de voet een huis. Daar woont de twaalfjarige Petra samen met haar ouders en oudere zus Magda. Een wonderbaarlijke plek. Tot de oorlog uitbreekt, de vuurtoren groen geverfd wordt, deze van groot strategisch belang blijkt te zijn en de mama van Petra, ‘Mutti’, die in Duitsland geboren is, beschuldigd wordt van spionage en na een kort proces veroordeeld wordt als vijandelijke vreemdeling en naar een werkkamp wordt afgevoerd.

Wanneer Petra de onschuld van haar ‘Mutti’ probeert te bewijzen, ontdekt ze tijdens haar speurwerk dat haar vader en zus ook betrokken zijn in geheimzinnige activiteiten. Waardoor Petra niet meer weet wie ze kan vertrouwen en wie niet. En dan is er ook nog die vreemde verborgen trouwfoto die Petra in een bureaulade vond. Wat proberen haar ouders te verbergen?

Dit boek Is wederom net als het eerste boek van Lucy Strange een spannende thriller voor jongeren van 10+ en volwassenen.

Dit boek is net als het vorige boek van Lucy Strange ‘Het geheim van het nachtegaalbos’ een fantastische spannnende historische thriller. Waarin het hoofdpersonage binnen een sfeervol gecreëerd historisch kader een familiegeheim probeert te achterhalen alsook de waarheid aan het licht tracht te brengen om zo haar moeder en familie te redden. Met mysterieuze personages, die zoals in een goed detectiveverhaal je misleiden en je nog meer doen twijfelen aan wie nu goed is en wie slecht. Hetgeen pas helemaal op het einde, als alle puzzelstukjes zijn gelegd, duidelijk wordt.

 

Dit boek komt beslist ook in ons boekenboeket van volgend schooljaar! Het eerste boek haalde het boekenboeket van dit schooljaar. Echt twee bijzondere boeken.

 

Als verwerking kan je in de klas vuurtorens tekenen: https://www.thecrafttrain.com/recycled-plastic-squid-craft/?utm_medium=social&utm_source=pinterest&utm_campaign=tailwind_tribes&utm_content=tribes&utm_term=1012803416_45946736_199818

of een eigen vuurtoren knutselen: https://www.zeelandnet.nl/weblog/fimo/bericht/215212

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.