Yasmina /Wauter Mannaert / Dargaud (9+)

Gepubliceerd op 13 september 2020 om 17:52

 Yasmina is een een tienermeisje dat niets liever doet dan experimenteren met groenten en gezonde gerechten. Gezond koken is haar lust en leven. Frans en wiskunde zijn niet aan haar besteed. Daar ze het bijzonder jammer vindt dat de kinderen op school zich niet bewust zijn van hun slechte eetgewoontes, start ze een petitie op om kook-en tuinierslessen te integreren in het lessenpakket op school. Maar niet iedereen lijkt daar even happig op te zijn. Zal Yasmina’s plan slagen? Dat kom je te weten in deze sprankelende strip.


Yasmina is een nieuwe stripreeks over een gedreven en tikkeltje betweterige keukenrebel met als missie gezondere eetgewoontes thuis en op school. Heel knap beeldend verhaald door Wauter Mannaert.
Een actuele en inspirerende strip om een gezondere voedingsgewoonte te promoten door het integreren van kook-en tuinierslessen tijdens de wiskunde en Franse les!

🌸 Een aanrader voor inspirerende wereldverbeterende tiener(meisje)s vanaf 11 jaar.

Toch even vermelden dat je om helemaal mee te zijn met de personages in dit verhaal, best vooraf ‘Yasmina en de aardappeleters’ leest waaruit deze nieuwe stripreeks is ontstaan.

 

Doe mee met je klas aan de groen en gezond-actie download het lesmateriaal van Standaarduitgeverijen en win een stripbibliotheek! https://www.standaarduitgeverij.be/yasmina/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.