Het meisje dat met beren praatte / Sophie Anderson / Kathrin Honesta Volt (8+)

Gepubliceerd op 2 september 2020 om 16:46

Yanka werd als baby gevonden bij een berenhol. Sindsdien woont ze bij de vrouw die haar vond, haar Mamotsjka en de wezel Muizenval. Yanka torent boven de andere twaalfjarigen uit en daarom wordt ze Yanka de Beer genoemd. Yanka voelt zich anders dan haar dorpsgenoten en wanneer ze na een val bij de jaarlijkse poppenshow met berenpoten ontwaakt, moet ze steeds denken aan de verhalen over het bos, die een goede vriend Anatoli haar verteld heeft.

Ze weet zeker dat haar verhaal daartussen dwarrelt. Ze wil niet alleen genezen van haar benenpoten, ze wil begrijpen waarom ze berenpoten gekregen heeft en wat die met haar verleden te maken hebben. Yanka is overtuigd dat ze de antwoorden op die vragen in het bos zal vinden. Als dan ook nog blijkt dat ze met dieren kan praten trekt ze midden in de nacht samen met Muizenval het bos in op zoek naar haar eigen verhaal.

 

Zal Yanka achterhalen waarom ze berenpoten heeft? Zal ze hiervan genezen? 

Ben jij ook zo benieuwd naar het verhaal van Yanka en hoe het verder zal verlopen? Ben jij ook zo dol op sprookjes? Dan is dit boek echt iets voor jou.

 

'Het meisje dat met beren praatte' is een leuk en spannend avontuur afgewisseld met bijzonder mooie Slavische sprookjes met schitterende personages te midden van een betoverend bos. Sprookjes die beetje bij beetje  Yanka's verhaal onthullen.

Met een prachtige cover en zwart/wit illustraties binnenin van Kathrin Honesta.

 

Magisch mooi boek voor kinderen vanaf 9 jaar die dol zijn van betoverende sprookjes.

 

Als verwerking kan je jezelf tekenen als beer met een leuke winterse trui met fineliner en kleurstiften of -potloden. http://elementsoftheartroom.blogspot.com/2018/12/2nd-grade-ugly-sweater-bears.html

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.