'De Muziekdoos' - stripreeks / Carbone & Gijé / Dupuis (7+)

Gepubliceerd op 3 augustus 2020 om 16:23

Welkom in Pandoria’ is het eerste deel. Het begin van een fantasierijk avontuur. Nola krijgt voor haar achtste verjaardag van haar vader een muziekdoos in de vorm van een sneeuwbal. Deze was ooit van haar inmiddels overleden moeder, Annah. Wanneer Nola beter kijkt, merkt ze een klein meisje in de muziekdoos op dat om hulp vraagt.

Het meisje Andrea legt Nola uit hoe ze kleiner kan worden en via de muziekdoos in haar wereld ‘Pandoria’ kan komen. Zo komt Nola terecht in een wonderlijke wereld waar gevaar nooit ver af is. Mathilda, de mama van Andrea en haar broer Igor, is heel ziek ... Wat is haar overkomen? Dat probeert het drietal in dit deel te ontrafelen en op te lossen.


🍄 In deel 2 ‘Het geheim van Cyprien’ keert Nola uit nieuwsgierigheid terug naar Pandoria. Jammer genoeg heeft ze een slecht moment uitgekozen. Want het is feest in Pandoria en het is er heel druk. Nola mag absoluut niet ontdekt worden. Gelukkig krijgt ze de hulp van Anton de grote Merlijner, een goede vriend van Mathilda, Igor en Andrea. Maar blijkbaar worden er waardevolle ingrediënten van Anton gestolen en blijkt Antons zoon daar voor iets tussen te zitten. Maar waarom en voor wie? Nola, Andrea en Igor trekken op onderzoek. Zullen ze het geheim van Cyprien achterhalen?

🗝 In deel 3 ‘Hoe het ooit begon’ krijgt Nola een onverwacht bezoek van een drietal Pandorianen.
Samen met Igor, Andrea, Anton en Mathilda wil ze de indringers ontmaskeren. Want niemand anders dan Nola mag de poorten van Pandoria door. Indien dit toch gebeurt lopen beide werelden gevaar. Zouden beide werelden nu in gevaar zijn?

 

Ben jij ook zo gek van stripverhalen en hou je ook zo van fantasierijke avonturen? Dan is deze reeks echt iets voor jou! Duik mee in de wondere wereld van Nola's sneeuwbol!

 


‘De muziekdoos’ is een prachtige Graphic Novel of stripreeks voor kinderen vanaf 7 jaar. De tekeningen, zoals de kaften reeds getuigen, zijn werkelijk betoverend! Het is heerlijk om deze wonderlijke wereld keer op keer in te duiken en om volledig op te gaan in het spannende fantasievolle scenario van Bénédicte Carboneill (Carbone), meesterlijk in beeld gebracht door Jérôme Gillet (Gijé). Echt een aanrader voor thuis en klasbib!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.