'Wolinoti het houten kind' / Dimitri Leue / Vanessa Verstappen / Davidsfonds Infodok (8+)

Gepubliceerd op 15 oktober 2020 om 23:04

Een Saksische houthakker en een Saksische vrouw uit de stad, die heel veel van elkaar houden, wonen gelukkig samen in hun huisje in het bos. Tot ze allebei heel erg naar een kind verlangen maar er ondanks de liefde geen kindje komt.

Op een dag redt de houthakker een houten kind ‘Wolinoti’ uit een honderd jaar oude notelaar. De houthakker is dolgelukkig met het houten kind dat prachtig danst en mopjes vertelt.  Maar wanneer hij Wolinoti meeneemt naar huis, stelt hij tot zijn groot verdriet vast dat zijn vrouw enkel een levenloze houten pop ziet.

Hoe kan hij zijn vrouw overtuigen van de jongen in het hout? Wat als ook een rover te horen krijgt van de speciale jongen van hout, die hem wel eens veel geld zou kunnen opleveren?

 

Dimitri Leue brengt een bijzonder gevoelig verhaal op rijm. Prachtig teder in beeld gebracht in houtsneden van Vanessa Verstappen. Toch zijn de kunstige zinnen niet altijd even makkelijk te lezen voor kinderen. Waardoor het fijn is dat er zich vooraan het boek een QR-code bevindt waarmee het verhaal van meesterverteller en woordtovenaar Dimitri Leue tot leven gebracht kan worden met muziek van Robert Schumann gespeeld door pianist Kiyotaka Izumi.

 

De combinatie van een ritmisch gevoelvol sprookje met de warme liefdevolle houtsneden en het luisterverhaal met muziek maakt van Wolinoti  een bijzonder boek voor kinderen vanaf 8+

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.