'Bethany en het Beest' / Jack Meggitt-Phillips / Querido (8+)

Gepubliceerd op 27 oktober 2020 om 07:00

Peregrinus Pincet is een jeugdig uitziende 511-jarige. Zijn geheim voor zijn jeugdigheid is het beest dat bij hem op zolder woont. In ruil van extravagante hapjes, spuugt het beest alles uit wat Peregrinus zich maar wensen kan, waaronder een 'magisch' drankje waarmee Peregrinus al eeuwen jong blijft. Maar de laatste tijd voelt Peregrinus dat de rimpels op zijn gezicht terugkomen en dus vraagt hij het beest voor zijn 512ste verjaardag nog een dosis anti-ouderdoms-drank voor de komende jaren. In ruil daarvoor verlangt het beest een sappig mollig kind.

 

Peregrinus wilt het beest liever geen kind geven, maar hij vindt ook niet dat het leven van een kind meer waard is dan zijn leven. Dus gaat hij op zoek naar een 'ongewenst' kind; een kind dat zo verschrikkelijk is dat het door niemand gemist zal worden.

 

Bethany uit het weeshuis van mevrouw Nachtkaars lijkt de ideale keuze.

Maar of Bethany zich zomaar laat adopteren en laat opknabbelen door het beest...? 

 

Jack Meggitt-Phillips heeft met dit debuut een gruwelijk grappig en hartverwarmend avontuur geschreven dat je in één ruk uitleest! Met schitterende schalkse illustraties van Isabelle Follath

 

Dit boek is een verrukkelijk en vermakelijk traktaat voor echte leesbeesten vanaf 8 jaar, die dit boek met veel leesgenot zullen verslinden.

Een boek dat zeker niet mag ontbreken in een kinder- of schoolbibliotheek of in ons boekenboeket.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.