'Gifalarm!' / Evelien De Vlieger in samenwerking met professor Jan Tytgat / Sebastiaan Van Doninck / Lannoo (8+)

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 om 07:00

Wil jij graag alles weten over vergif? Of zou je zelf later graag ook een echte toxicoloog worden? Dan is dit boekje zeker iets voor jou!

 

In dit monsterlijk interessant boekje bundelde Evelien De Vlieger de interessantste en meest originele vragen zoals bijvoorbeeld 'Kan een blauwe pijlgifkikker het winnen van een nijlpaard?' in samenwerking met Jan Tytgat prof toxicologie.

 

Het boek is ingedeeld in 7 hoofdstukken: over gif in het algemeen en wat je moet doen als je vergiftigd bent, over giftige planten, giftige dieren, giftige bacteriën, over gif in de aardkost, over het gif gemaakt door de mens en drugs.
Ieder hoofdstuk begint met een interessante of leuke vraag, bijvoorbeeld "Moet je melk drinken als je vergiftigd bent?" of  "Kan een blauwe pijlgifkikker het winnen van een nijlpaard?"  Met naast het antwoord op die vraag telkens nog wat andere interessante vragen met heel eenvoudige en klare antwoorden. In elk hoofdstuk vind je ook apart omlijnde kaders met feitjes, weetjes, maar ook doe-opdrachten en tips. Ieder hoofdstuk eindigt telkens met een kort quizje van 2 of 3 vragen.

De hoofdstukken zijn speels en kleurrijk geïllustreerd door Sebastiaan Van Doninck, die als geen ander giftige creaturen weet voor te stellen als guitige gekkenbekken. 

 

Een heel leerzaam en leuk boekje over gif voor nieuwsgierige lezers vanaf 8 jaar.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.