'Afspraak in Wonderland - wegwijzer voor kinderen van wie de ouders uit elkaar gaan' / Emy Geyskens en Elien Craenhals / Annelies Vandenbosch / Davidsfonds Infodok (samen 6+ / zelfstandig 9+)

Gepubliceerd op 3 november 2020 om 11:56

De ouders van Oscar en zijn zusje Mila zijn net gescheiden. Oscar voelt veel en weet niet altijd goed wat en hoe hiermee om te gaan. Als hij bij papa is, mist hij mama en omgekeerd. Met vallen en opstaan baant hij zich een weg in de nieuwe situatie met afspraakjes in Wonderland.

Dit verhaal geschreven voor jonge kinderen is het eerste luik van het boek. Een verhaal dat heel wat herkenning kan bieden aan kinderen die zich in een gelijkaardige situatie bevinden.

Daarnaast bevat het boek ook een ruim informatief luik dat inzicht geeft op wat een scheiding met zich meebrengt, wat als kind je rechten zijn, het belang om erover te praten, en nog veel meer... Dit in zes hoofdstukken: Het nieuws van de scheiding, Wat verandert er en wat blijft hetzelfde?, Een (erg) moeilijke scheiding, Mijn rechten, Daar komt een plusmama of pluspapa, Iemand om mee te praten.

Elk hoofdstuk bevat praktische tips en fijne ongedwongen opdrachten om mee aan de slag te gaan om het verlies van het gezin een plaats te geven en om weer 'thuis te komen' in een nieuwe gezinsvorm. Met achteraan voor ouders een lijst met interessante websites en boeken.

 

Prachtig boek vol handvaten voor kinderen en hun ouders die een rouwproces van een scheiding doormaken. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen het boek zelfstandig lezen

Jongere kinderen kunnen het samen met hun (groot)ouders lezen om zo een open gesprek aan te gaan. Ook leerkrachten kunnen hier heel wat tips uit halen en doorverwijsadressen terugvinden.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.