'Sloep vaart verder - voor kinderen die iemand verloren aan zelfdoding' / Lore Vonck en Daisy Buttiens / Naomi Christiaens / Van Halewyck (samen 6+ / zelfstandig 8+)

Gepubliceerd op 4 november 2020 om 07:00

Sloep is een kleine boot die samen met Grote Boot over alle zeeën en rivieren vaart. Sloep is niet bang want Grote Boot weet de weg. Maar op een dag vaart Grote Boot tegen een groot rotsblok op. BAM! Hoe kan dat ? Grote Boot moet de rotsblok toch gezien hebben? Wilde hij dan niet meer met Sloep verder varen? Wilde hij dood?

Sloep is bang. In de verte ziet hij Grote Boot verdwijnen in het water. Sloep wil er heen maar de stroming neemt hem mee de andere kant op. 

Sloep is helemaal alleen en kent de weg niet. Gelukkig is de vuurtoren er en zijn er andere boten die sloep tegemoet komen. Samen banen ze zich een weg door ongekende wateren.

 

Een bijzonder verhaal met mooie illustraties van Naomi Christiaens. Gebracht in korte behapklare hoofdstukken met telkens bijhorende oefeningen en activiteiten om kinderen te helpen bij hun rouwverwerking na een verlies aan zelfdoding. Een onderwerp waarrond jammer genoeg vaak nog een taboe heerst. 

 

Met 'Sloep vaart verder' reiken Lore Vonck en Daisy Buttiens, twee experten in rouwverwerking na zelfdoding, een bijzonder hulpmiddel aan om met kinderen (van 6 tot 12 jaar) op een gemoedelijke wijze over zelfdoding in gesprek te gaan.  

 

Dit boek krijgt een heel speciale plek in onze boekenkast. Warm aanbevolen voor scholen die met een rouw- of troostkoffer werken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.