'Het sleutelkruid' / Paul Biegel / Linde Faas / Gottmer (Voorlezen 5+ / Zelfstandig 8+)

Gepubliceerd op 12 november 2020 om 07:00

Al meer dan duizend jaar regeert koning Mansolein over alle dieren, draken en  dwergen. Maar omdat hij nooit meer buiten komt, kent bijna niemand hem meer. Behalve zijn trouwe bediende de haas, die op zijn baard slaapt en voor hem zorgt. Samen leven ze rustig en tevreden in de koperen burcht tot de koning begint te hoesten en de haas zijn hart hoort tikken als een scheefstaande klok. De haas haalt er de wonderdokter bij, die vaststelt dat het hart van koning Mansolein net als een klok moet worden opgewonden. Dat kan enkel doormiddel van het zeldzame sleutelkruid. De wonderdokter besluit om op zoek te gaan naar het sleutelkruid. Maar om te zorgen dat het hart van koning Mansolein blijft kloppen, heeft deze elke dag voor het slapengaan een spannend verhaal nodig.

De wonderdokter vertrekt met z'n koffertje en z'n hoed op een lange en gevaarlijke zoektocht. Onderweg stuurt hij, ieder die een verhaal kent, naar de koperen burcht om het aan de koning te vertellen.

Maar hoe lang zal de wonderdokter onderweg zijn? Zullen er verhalen genoeg zijn om die tijd te overbruggen? Wat als het sleutelkruid niet meer te vinden is? Of als de wonderdokter te laat of misschien zelfs niet terugkeert?

 

Toen Paul Biegel van zijn uitgever de opdracht kreeg om losse verhalen te schrijven, schreef hij 'Het sleutelkruid', een sprookje dat verschillende kortverhalen bundelt. Een meesterwerk zo zou blijken want in 1965 werd het als kinderboek van het jaar bekroond.

Deze kinderklassieker is opnieuw uitgegeven met warme en sfeervolle illustraties van Linde Faas. 

 

Een tijdloos sprookje voor jong (vanaf 6 jaar) en oud.

Zelfstandig te lezen vanaf 8 jaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.